Haberler

Vali Yardımcısı Doğan, Yargı Kararı ile Avcılar Kaymakamlığı'na Döndü

Bakanlar Kurulu kararı ile İstanbul Vali Yardımcılığı'na getirilen Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı davayı kazanınca yerine döndü.

Bakanlar Kurulu kararı ile İstanbul Vali Yardımcılığı'na getirilen Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı davayı kazanınca yerine döndü. Doğan'ın görevine dönmesi üzerine bu koltukta 66 gün oturan Kaymakam Enver Ünlü, Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi kaymakamlığına atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Mülki İdare Amirleri 2015 Kararnamesi geçen 28 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnamede yer alan isimlerden Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, 1'inci Derece Kadrolu İstanbul Vali Yardımcılığı'na atandı. İçişleri Bakanlığı'nın vali yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi ile boşalan Avcılar Kaymakamlığı'na Kayseri'nin Develi İlçesi'nde görev yapan 44 yaşındaki, evli ve 3 çocuk babası Kaymakam Enver Ünlü atandı. Geçen yılın Eylül ayında Çorlu'dan atandığı Avcılar Kaymakamlığı'ndan İstanbul Vali Yardımcılığı görevine getirilen Hulusi Doğan, bu karara itiraz ederek Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açarken, karar açıklanıncaya kadar ilçedeki konutu boşaltmadı. Avcılar Kaymakamlığı'na atanan Enver Ünlü, 1 Ağustos tarihinde göreve başlarken, geçici olarak başka yerde kalmaya başladı.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, verdiği kararda Hulusi Doğan'ın görevine dönmesine karar verdi. Karar, İçişleri Bakanlığı tarafından da onanınca, Avcılar Kaymakamlığı'na 66 gün sonra tekrar Hulusi Doğan getirildi. Kaymakam Ünlü, bunun üzerine Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Kaymakamlığı'na atandı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu Tokat'ın Reşadiye ve Çankırı'nın Yapraklı İlçesi'nde Kaymakam Vekilliği; Samsun'un Asarcık, Malatya'nın Pütürge, Hatay'ın Yayladağı, Diyarbakır'ın Ergani ve Kayseri'nin Develi İlçesi'nde görev yaptıktan sonra Avcılar'dan ayrılmak zorunda kalan Kaymakam Ünlü, Belediye Başkanı Handan Toprak ve diğer ilçe yöneticileri ile vedalaştı. Kaymakam Ünlü, yayımladığı veda mesajında 2 aylık gibi kısa süre görev yaptığı Avcılar halkına veda etmek durumunda kaldığını vurgularken, "Daima şuna inandım: 'Makam, mevki, memuriyetler hep gelip geçicidir. Önemli olan akşam başımızı yastığa koyduğumuzda ilçe için, millet için, ülkemiz için bir gayret göstermenin huzurunu yaşamaktır. Gerisinin hiç bir önemi yoktur.' Geçen iki aylık bu süre zarfında beni ziyaret eden herkese iadeyi ziyarette bulunamamış olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Ancak ne yazık ki zamanım buna el vermedi. Hiçbir ayrım gözetmeksizin makamımın kapılarını bütün vatandaşlarımıza açtığımız gibi; gönlümüzün kapılarını da açtık. Birlikte çalıştığım, dostlarım ve bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Doğan Enver Ünlü İstanbul Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title