Haberler

Vali Yaman, Gmka'nın Susurluk Projelerini Açtı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Susurluk’ta uygulanan iki projesi tamamlandı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın 2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Susurluk'ta uygulanan iki projesi tamamlandı. Tamamlanan projelerin açılışını Balıkesir Valisi Mustafa Yaman yaptı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) desteklediği Balıkesir'in Susurluk İlçesindeki iki sosyal kalkınma projesi tamamlanarak resmi açılışları yapıldı. Ajansın yüzde 90 proje desteği sağladığı Susurluk Beşeylül İlköğretim Okulu ve Susurluk Endüstri Meslek Lisesinin projelerinin açılışı, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Esra Kocabaş'ın yanı sıra kalabalık bir katılımcı grubuyla yapıldı. 2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamından desteklenen iki projeye ajansın sağladığı toplam destek miktarı 331 bin TL civarında gerçekleşti.

İlk olarak Susurluk Beşeylül İlköğretim Okulu'nun hazırladığı, 230 bin TL bütçeli, toplumdaki engelli kesimin yaşam kalitesinin ve etkinliğinin arttırılarak sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan "Birlikte Oynamamıza Hiçbir Engel Yok" Projesi'nin açılışı yapıldı. Sonrasında ise Susurluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı, 137 bin TL bütçe ile hayata geçen, yenilenebilir enerji alanında iş yaşamının gerektirdiği beceri ve yetkinliklerin kazandırılması için mesleki eğitim kalitesinin arttırılması amacıyla yürütülen "Uyguluyoruz, Öğreniyoruz, İşgücü Niteliğimizi Arttırıyoruz" Projesi açılışı yapılan ikinci proje oldu.

İki projenin tanıtım toplantısında konuşan GMKA Genel Sekreter Vekili Esra Kocabaş, ajans olarak eğitim kurumlarına verdiğimiz desteklerin diğer tüm desteklerden farklı bir yeri olduğunun altını çizerek "Eğitime verdiğimiz desteğin, yaptığımız yatırımın bölgenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu biliyor ve bu projelere özel bir ihtimam gösteriyoruz" dedi. Özellikle yenilenebilir enerji konusuna dikkat çeken Kocabaş, "Balıkesir, işletmede olan RES'lerin Kurulu Gücü Bakımından 818 MW ile Türkiye birincisi durumunda. Bu aşamada bizim Rüzgar enerjisinin üretimine verdiğimiz desteğin yanında, yetişmiş teknik elemanlara yapılan yatırımları artırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Kalkınma Ajanslarının bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması görevine vurgu yaparak "Ajanslar, bölgeler ve iller arası rekabet edebilirliği artırmak için başta KOBİ'ler olmak üzere kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının projelerine finansman desteği sağlayan kuruluşlar. GMKA projeler konusunda özel sektör ve kamu kurumları arasında iyi bir işbirliği ve uyum oluştu" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Susurluk Kocabaş Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title