Haberler

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Taşyapan'ın, Çatak Ziyareti

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Çatak ilçesi Bilgi Mahallesine giderek burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Çatak ilçesi Bilgi Mahallesine giderek burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Beraberinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Yüksel Oğuz ve Müftü Nimetullah Arvas'ın yer aldığı heyetle, helikopterle Çatak ilçesi Bilgi Mahallesi'ndeki Bilgi Jandarma Karakol Komutanlığına inen Vali Taşyapan, burada Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül ile karakol komutanı ve Bilgililer tarafından karşılandı.

Daha sonra mahalleyi gezen ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Taşyapan, mahallenin sorun ve sıkıntılarını muhtar İsa Urut'tan yerinde dinledi. Bilgi İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaretinde ise sınıfları dolaşarak öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet eden Vali Taşyapan, jandarma tarafından öğrenciler için tedarik edilen giyecek malzemelerinin dağıtımını da gerçekleştirdi. Vali Taşyapan öğrencilere; çok çalışmalarını, bunu yapmaları halinde her şeye ulaşabileceklerini, ailelerine değer vermelerini ve onlara karşı saygılı olmalarını tavsiye etti.

Sonrasında, şehit güvenlik korucusu Mahmut Yabaş'ın ailesini evinde ziyaret eden Vali Taşyapan, Bilgi Mahallesi sakinlerine terörün ve hainlerin karşısındaki dik duruşları dolayısıyla teşekkür etti.

Bilgi Mahallesi'ne vatandaşlarla hasbihal etmek üzere geldiklerini kaydeden Vali Taşyapan, "Bugün Bilgi köyündeyiz. Hem okulumuzu ziyaret ettik hem de şehidimizin ailesine ziyarette bulunduk. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Ölüm ve hayat Allah'tandır. Kimse kimsenin canını alamayacağı gibi kimse de kimseye can veremez. Onun için bizler inanıyoruz ki şehitlerimizle, gazilerimizle, bizden önce gidenlerle Allah'ın huzurunda bir yerde, inşallah cennette buluşacağız. Duamız, niyazımız o şekildedir. Ama dünyada kalanlara da sahip çıkmak, devletimizin, akrabalarının, buradaki köylülerin, Çatak'ın, hepimizin görevidir" şeklinde konuştu.

"Devletimiz ve hükümetimiz yasalarla, bizler de burada devleti temsil eden kişiler olarak, kalanların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere yanlarındayız" diyen Vali Taşyapan, "Bilgi Mahallemizde hem teröristlere hem hainlere her zaman karşı durmuş, dik duruş sergilemiş ve çizgisini bozmamış bir mahallemizdir. Bu nedenle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu mahallemizin ihmal edilen hizmetlerini hem Valilik hem Belediye olarak yerine getireceğiz, yolunu en iyi şekilde yapacağız, bu vesileyle de şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Bilge taziye evinde mahallelilerle beraber yemek yiyip sohbet eden Vali Taşyapan, daha sonra beraberindekilerle birlikte Çatak sınırları içerisinde konuşlu Konalga Mahallesine geçerek buradaki kalekolda incelemelerde bulundu ve yapılması planlanan yeni Narlı Karakolu hakkında bilgi aldı.

Dönüş yolunda Bahçesaray ilçesine de uğrayan Vali İbrahim Taşyapan, burada ilçe emniyet amirliği ve jandarma yetkililerinden, ilçenin asayişi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra beraberindekilerle Van'a döndü. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Keskin Arif Çetin Çatak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title