Haberler

Vali ve Belediye Başkanı Çocuklar Gibi Eğlendi

Muğla Metinbilim Enstitüsü tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Otantik Çocuk Oyunları Şenliği’ başladı.

Muğla Metinbilim Enstitüsü tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Otantik Çocuk Oyunları Şenliği' başladı. Şenliğe Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başta olmak üzere Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve diğer konuklar çember çevirme ve ip atlama oyunlarına katıldılar. Yerkesikli 4 yaşındaki Nehir Yelgeç isimli kız da yaptığı bez bebeği Vali Güvençer'e hediye etti. Yerkesik İlkokulu bahçesindeki şenliklere katılan öğrenci ve yetişkinler Yakar Top, Beş Taş, İp Atlama, Topaç Çevirme, Çelik-Çomak, Yağ Satarım Bal Satarım, Aç kapıyı Bezirganbaşı, Mendil Kapmaca, Dokuz taş, Bilye gibi oyunların oynadı.

Şenliğin açılışında konuşan Metin Bilim Enstitüsü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümral Deveci, 3 yıldır yaptıkları şenliklerde amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş oyun ve oyuncakları günümüzde de hatırlatmak ve yaşatmak olduğunu söyledi. Deveci, "Çocukların kendi varlıklarını göstermeleri ve ispatlamalarına fırsat ve imkan tanıma amacına yönelik bu şenlik, sadece otantik kültür değerlerinin canlandırılmasını amaçlamamakta, tüketim toplumu zihniyetinin çocuk sömürüsüne karşı çıkmayı da amaçlamaktadır. Yerelden ulusala ve ulusaldan uluslararasına seyretmesini hedeflediğimiz bu şenliğin, Muğla'ya turizm alanında yeni bir değer katması, deniz turizmi yanında bir kültür turizmi alanı olarak yöre turizmine zenginlik katması amaçlanmaktadır" dedi.

Oyunlar dışında, düdük, kaval, tüfek, hüppük, çamurdan oyuncaklar gibi el yapımı basit oyuncaklar da sergilendi.

Vali Güvençer, şenlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada"Çocukluk çağının izlerini, onu çok çok daha canlı yaşamaya, çocukluk çağının gereklerini gündelik hayata yansıtmaya ve büyüklere de zaman zaman bu gerçekleri hatırlatmaya ihtiyacımız var. Geçmişte oynanan oyunlar, Türk gelenek ve göreneklerinin gelecek nesillere aktarılması çok önemli. Bu organizasyon geleceğimiz olan çocuklarımızın babalarının, dedelerinin geçmişte oynadığı oyunlarız unutmamaları açısından önemli. Metinbilim Enstitüsü önemli bir sosyal projeyi 4 yıldır sürdürüyor. Çocuklarımızın çağın gereği olan bilgisayar teknolojisinden biraz olsun uzaklaşması açısından otantik oyunları da öğrenerek bu bağımlılıktan kurtulması adına bu organizasyonu gerçekleştiren, düşünen ve uygulayanları kutluyorum. Çember çevirmek dışında buradaki tüm oyunları çocukluk çağımda oynadım. Çemberin de nasıl çevrildiğini uzaktan izledim ama çocukluğumuzda elimizle bir şeyler çevirdiğimizi hatırlıyorum" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Hakan Güvençer Hakan Güvençer Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title