Haberler

Vali ve Belediye Başkanı Arasında İlginç Atışma

Güncelleme:

Rize Valisi'yle Çamlıhemşin Belediye Başkanı arasındaki tarihi köprü atışması kameralara böyle yansıdı.

Rize'de, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında ilçelerindeki 200 yıllık tarihi kemer köprünün yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ancak önlem alınmadığını anlatan Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, O tarihi köprü yıkılırsa, bakın sayın Vali huzurunuzda söylüyorum. Biz sorumluluk kabul etmiyoruz' dedi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun, Tarihi köprü bir yıkılsın, ben sana sorarım diyorsun yani. Öyle mi şeklindeki cevabı salonda gülüşmelere neden oldu.

Rize Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kamu kurum ve kuruluşlarının 2012 yılı yatırım programları ele alındı. Toplantının açılışında konuşan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, 2011 yılında toplam ödeneği 3 milyar 613 milyon lira olan 796 projenin uygulamaya konulduğunu, bu projelerde gerçekleşmenin yüzde 79 olduğunu söyledi. Hacımüftüoğlu, Bu oran yıl içerisinde işimizi iyi yapmadığımız anlamına gelir. Bu oranın daha yukarılarda olması gerekirdiö diye konuştu.

TARİHİ KÖPRÜ POLEMİĞİ

Toplantıda konuşan DSİ Trabzon 22. Bölge Müdür yardımcısı Murat Acu'nun, Rize'deki yatırımlarla ilgili bilgiler vermesi sırasında Çamlıhemşin Bağımsız Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek söz aldı ve ilçedeki 200 yıllık tarihi kemer köprünün yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını anlattı. 3 yıldır bunu dile getirmesine karşın bir önlem alınmadığını belirten Melek, 200 yıllık tarihi köprünün ayağında tahkimat yapılması gerekirdi. Bir proje yapıldı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan geri döndü. 3 yıl oldu ama bir gelişme yok. O tarihi köprü yıkılırsa, bakın sayın Vali huzurunuzda söylüyorum. Biz sorumluluk kabul etmiyoruzö dedi.

Bunun üzerine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Tarihi köprü bir yıkılsın, ben sana sorarım' diyorsun yani. Öyle mi esprisiyle araya girdi. Başkan Melek de bunun üzerine, Hayır, rica ederim. Ama bir tahkimat yapalım ve köprüyü kurtaralımö ifadesini kullandı. Vali ile Belediye Başkanı arasındaki bu diyalog salonda gülüşmelere yol açtı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çamlıhemşin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title