Haberler

Vali ve Başkan Hayvanları Yemledi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Samsun Şube Müdürlüğü ekipleri, etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem ve sakatat bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Samsun Şube Müdürlüğü ekipleri, etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem ve sakatat bıraktı.

Samsun'un Terme ilçesi Gölyazı Gölardı yaban hayatı geliştirme sahasında bulunan bölgede protokol yaban hayvanları için harekete geçti. Yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için kar üstüne yem ve menfezlere ise sakatat bırakılırken, programa katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın canla başla yaban hayvanları için koşturması büyük takdir topladı.

"HAYVANLARI SEVMEYEN İNSANLARI SEVMEZ"

Yaban hayvanları için yapılan yemleme çalışmasının büyük duyarlılık olduğunu vurgulayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Nesli tükenmekte olan bu hayvanlar için arkadaşlarımızın yaptığı bu çalışmaya bizler de katkı sağlamak istedik. Samsun'un bu doğal hayat zenginliğini biz yeterince anlatamadığımız endişesini taşıyoruz. Özellikle Kuş Cenneti'ni her fırsatta gündeme getiriyorum. Çünkü dünya güzeli bir yer. Tıpkı ora gibi Gölyazı Gölardı yaban hayatı geliştirme sahası da dünya harikası bir yer. Burada sadece kanatlı kuşlar yok. Tavşan, yaban domuzu gibi yaban hayvanlarının da görülebildiği doğal bir yaşam alanı. Samsun'dan, diğer illerden ve dünyadan insanların burayı gelip görmesi gerekiyor. Yaptığımız çalışma ile de yaban hayvanlarımız aç kalmayacak. Güzel bir söz var. Hayvanı sevmeyen insanı sevmez. Hayvanları seversek insanları daha çok severiz" diye konuştu.

"YAPILAR DOĞALLIĞA UYGUN OLACAK"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptıkları protokol kapsamında bölgenin bakımını üstlendiklerini, bölgeyi turizme kazandıracaklarını söyledi. Burada yapacakları yapıların doğallığa gölge düşürecek yapılar olmayacağını vurgulayan Yılmaz, "Burada bulunma sebebimiz de 31 Aralık 2015 akşamı başlayan kar yapışının ardından doğada yem bulamayan yabani hayvanlar için doğaya yem bırakılması. Kar yağışı sonrası hayvanlar yem bulma sıkıntısı çekmiştir. Tabiatta karnını doyurma çeken hayvanları besleyip onlara yem vereceğiz. Yaptığımız bu olay çok insanca bir duygu" ifadelerini kullandı.

Doğa Kuruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, kar yağışından kaynaklı doğada yem bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için Bafra, Vezirköprü, Terme şefliklerince toplam 11 bin kilogram yem, ot, sebze artığı, yemek artığı ve yırtıcılar için sakatat bıraktıklarını kaydetti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title