Haberler

Vali Vasip Şahin İstanbul Valiliği Görevine Başladı

Güncelleme:


Vali Hüseyin Avni Mutlu tarafından valilik binasında karşılanan Vali Şahin sırasıyla, Vali İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, MİT Bölge Başkanı Aydın Demir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Geçim ve Vali Yardımcıları ile selamlaştı.

Valilik kabul salonunda gerçekleşen törende devir teslim ve anı defterini imzalayan Vali Şahin ve Vali Mutlu, atılan imzaların vatana ve millete hayırlı olmasını diledi. Daha sonra İstanbul Valiliği'nin mühür ve beratını Vali Şahin'e teslim eden Vali Mutlu, "Siz değerli meslektaşımı İstanbul'da, Bâb-ı Âli'de görmekten büyük sevinç yaşıyorum. Başarılı olmanız için size yürekten dua edeceğim" dedi.

İstanbul'a olan sevgisini devir teslim töreninde bir kez daha dile getiren Vali Mutlu, Necip Fazıl Kısakürek'in "Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar; Güleni şöyle dursun ağlayanı bahtiyar" dizelerine atıfta bulunarak "medeniyetimizin başkenti" dediği şehrin valiliğine veda etti.

Vedası sırasında İstanbul Valiliği görevini kendisine layık gören başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan ve diğer devlet büyüklerine teşekkür eden Vali Mutlu, "Bir günü bile bir ömre bedel olan güzel İstanbul'umuzda 4 yıl 4 ay görev yapmayı bana layık gören herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Mutlu'ya İstanbul'a hizmetlerinden ötürü plaket ve bir buket çiçek takdim eden Valisi Şahin ise, "Bu kutlu görevi kendisini tanımakla onur duyduğum, meslek büyüğüm Vali Mutlu'dan almaktan gurur duyuyorum. İnşallah kendilerinin taşıdığı bu bayrağı daha ileriye taşıyıp, İstanbul'a en iyi şekilde hizmet edeceğiz" ifadesini kullandı.

İnsanı merkeze alan ve insan odaklı hizmet anlayışını sürdüreceklerini söyleyen Vali Şahin, "İnşallah görevimiz süresince İstanbul'a en iyi şekilde hizmet eder, güven ve sağlık içerisinde tüm yurttaşlarımızla birlikte huzur içerisinde yaşarız" dedi.

Devir teslim töreninden sonra Vali Mutlu ve İstanbul'da görevli üst düzey yöneticiler ile bir süre görüşen Vali Şahin, daha sonra görevi devraldığı Vali Mutlu'ya kapıya kadar eşlik etti ve uğurladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

hüseyin avni mutlu vasip şahin istanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title