Haberler

Vali Vasip Şahin: "Dilencilikte Israr Eden Suriyelileri Kampa Gönderiyoruz"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul’daki Suriyelilerin beklendiği kadar yük olmadığını belirterek, "Dilencilikle ilgili de özel bir proje geliştirdik.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'daki Suriyelilerin beklendiği kadar yük olmadığını belirterek, "Dilencilikle ilgili de özel bir proje geliştirdik. Dilencilik yapan Suriyeliler ısrar ederlerse aileleri ile birlikte kamplara gönderiyoruz" dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, medya yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensupları ile sohbet eden Vali Şahin, İstanbul'da yaşayan Suriyeliler'in suçu karışma oranının düşük olduğunu söyledi.

Suriyelilerin sosyal projelerle topluma entegre edilmesi gerektiğini söyleyen Şahin, "Gelenler arasında iyi insanlar, kültür seviyesi yüksek insanlar var. Bunlardan istifade etmeliyiz. Bunu çeşitli projelerle entegre etmeliyiz. STK ve belediyeler bu konuda iyi çalışıyorlar. Daha da iyi çalışılmalı. Düşünün 500 bin Suriyeliyi barındırıyoruz ama İstanbul bunu beklenenden az hissediyor. Türkçe öğreniyor bunlar, Türkçe kurslarına dahil oluyorlar. Yaklaşık 50 bin öğrenci okutuyoruz. Cumhurbaşkanımız ile geçtiğimiz gün gittiğimiz okul öğleden sonra Suriyelilere tahsis edilmişti. Sadece okullara değil müftülere de talimat verdim. Boş zamanlarda kuran kurslarımız ve okullarımız boş kapasiteleri Suriyelilere kullandıralım. Suriyeli öğretmenler ders veriyorlar. 50 bine yakın öğrenci saysını arttıracağız. Suriyeli öğretmenlerden bu konuda istifade ediliyor" ifadelerini kullandı.

Suriyeli dilencilerle ilgili de çalışmaları olduklarını vurgulayan Şahin, "Dilencilikle ilgili de özel bir proje geliştirdik. Merkezi noktalarda dilencilik azaldı. Eğer bu işi devam ettirirlerse, aileleri ile birlikte kamplara gönderiliyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Vasip Şahin İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title