Haberler

Vali Türker Bereket Ormanı Fidan Dikme Törenine Katıldı

Antalya Valisi Muammer Türker eşi Filiz Türker ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Yürüttüğü “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Orman Genel Müdürlüğü Bereket Ormanı’na fidan dikme etkinliğine katıldı.

Antalya Valisi Muammer Türker eşi Filiz Türker ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Yürüttüğü "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Orman Genel Müdürlüğü Bereket Ormanı'na fidan dikme etkinliğine katıldı.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ev sahipliğinde Aksu ilçesi Yeşil Karaman Mahallesi'nde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine Vali Muammer Türker ve eşi Filiz Türker'in yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, Vali Yardımcısı Bayramali Köse, Aksu Kaymakamı Veysel Özgür, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, protokol üyeleri, öğrenciler ile vatandaşlar da katıldı.

Törende konuşan Vali Türker, fidan dikme etkinliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Yürüttüğü "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Cumhurbaşkanlığı düzeyinde 81 ilde aynı saatte gerçekleştiğini anlattı. Antalya'nın yüzde 56'sının, Türkiye'nin ise yüzde 27'sinin orman alanı olduğunu ifade eden Vali Türker, Türkiye gibi bir ülke için orman alanlarının yetersizliğine vurgu yaparak, bu oranın hızla artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Ormanların iyi işletilmesinin önemine değinen Vali Türker, var olan ormanların gençleştirerek ekonomiye daha iyi şekilde kazandırılması ve önceliğin kesmek değil dikmek olduğunu, yeni orman alanlarının oluşturulması gerektiğini anlattı. Antalya'nın turizm ve tarım başta olmak üzere bazı öncelikleri olduğunu dile getiren Vali Türker, bunun için çevreyi daha koruyucu politikalara ve yaklaşımlara ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu anlamda maden ocakları etrafında yürüyen tartışmada, bu hassasiyeti gösteren kesimlere teşekkür ediyorum. Ekonomik değerlerimizi bir taraftan milli ekonominin hizmetine sunarken, bir taraftan da yeşili korumamız, çevreyi korumamız onu tahrip etmeden çalışmamız gerçeğini gözden ırak tutmamamız gerekiyor. Biz de Valilik olarak bu çerçevede ilgili kurumlarımızın katılımıyla, katkısıyla bir yeni mekanizma geliştirdik. Bunu kamuoyu ile paylaştık."

Şehitler haftasının geride bırakıldığını hatırlatan Vali Türker, milli varlıklara ve değerlere sahip çıkmanın önemine değinerek, "Buna benzer faaliyetler herkesin aynı yöne bakmasını, aynı duyguyu paylaşmasını sağlıyor. O yüzden başta Cumhurbaşkanımızın eşi Emine hanımefendi olmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ailesine, orman teşkilatı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Aksu Ortaokulu halk oyunları ekibinin Antalya yöresi oyunlarını oynadığı törende konuşmaların ardından Orman Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmada şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Muammer Türker, eşi Filiz Türker ve protokol tarafından verildi.

Tören Vali Türker, eşi Filiz Türker ve protokol üyelerinin 25 hektarlık Bereket Ormanı alanına fidan dikmeleri ve ilk can suyunu vermelerinin ardından sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Muammer Türker Mustafa Türk Antalya Yerel Haberler

title