Haberler

Vali Tuna, Engellilerle Bir Araya Geldi

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Engelliler Koordinasyon Merkezi öğrencileri ve aileleriyle yemekte bir araya geldi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Engelliler Koordinasyon Merkezi öğrencileri ve aileleriyle yemekte bir araya geldi.

Vali Tuna, programda yaptığı konuşmada, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek, Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin kuruluşundan bu yana hizmet eden Koordinasyon Merkezi Müdürü Nazan Güleryüz Demir'i de yeni görev yeri olan Manisa'ya uğurlayacaklarını söyledi.

Devletin bütün imkanlarını engelli vatandaşları için sarf ettiğini belirten Vali Tuna, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olunmasını diledi.

Vali Tuna, Türk milletinin yüzyıllardır barış ve huzur içinde yaşadığını anlatarak, "Bu güzel vatan bize ecdadımızdan bir miras. Bizim tek yapmamız gereken birbirimizi sevmek, birbirimize destek olarak yardımlaşmaktır. Toplumumuzda yardıma, ilgiye muhtaç insanlarla karşı duyarlı olmalıyız. Yaşadığımız topraklarda veya sınır ötesinde yaşayan insanımıza karşıda duyarlı olmalıyız" dedi.

Engelli vatandaşların her zaman hayatın içinde olmasını dileyen Vali Tuna, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın güzel bir şeyler yaparak kendilerini ispat etmeleri, onların da bir şeyler üretmeleri bizleri çok sevindiriyor. Kendilerini günden güne geliştirerek değişik çalışmalar yapıyor ve yapmaya devam ediyorlar. Bu çocuklarımızın, bu kardeşlerimizin güzel çalışmalarını sergilediğini birçok sergiyi beraber açtık, onların sevincine ortak olduk. Bu hizmetlerin sürmesi bizim için çok önemlidir. Bu noktada bu zamana kadar görevini layıkıyla yapan Nazan hanımı tebrik ediyorum. Nazan hanım aramızdan ayrılıyor ama ben hizmetlerin eksilmeden devam edeceğine inanıyorum. Koordinasyon merkezimiz gece gündüz, hafta sonu demeden Nazan Hanımın öncülüğünde şimdiye kadar çok özverili bir çalışma yürütmüştür. Engellilerimizin aileleriyle birlikte çok güzel bir dayanışma örneği gösterdiler. Bizde devletimizin gücü nispetinde yapılan hizmetlerin arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Her türlü sıkıntınızda ben ve eşim sizlerin yanındayız. Kapımız sizlere her daim açık olacak."

Konuşmanın ardından Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, bağışçı Ayla Peşeker ve Mustafa Naziker'e teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcısı Ali Çetin, Manisa'ya tayini çıkan Nazan Güleryüz Demir'e, Eskişehir'de yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı plaket ve çiçek takdim etti.

Duygulu anlar yaşayan Güleryüz Demir, kendisine bu zor görevde yardımcı olanlara teşekkür ederek, hakkını herkese helal ettiğini söyledi. Demir, ailesinden bir anı olarak kalması için iki adet tekerlekli sandalyeyi Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi'ne bağışladı.

Kaynak: AA / Yerel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title