Haberler

Vali Tuna: Amacımız Kendi Tarihimize, Kültürümüze Sahip Çıkmaktır

Güncelleme:

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Muttalip Mevkiinde şenlik düzenlendi.

Eskişehir Muttalip Mevkiinde şenlik düzenlendi. Şenliğe; Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, İl Emniyet Müdür Mustafa Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının düzenlediği etkinlikler çerçevesinde bu tür programları yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Türk kültürüne ait birtakım gösterilerin zevkle izlenebileceği bir ortam oluştuğunu görüyoruz. Amacımız kendi tarihimize, kültürümüze sahip çıkmaktır. Etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise, bu tür etkinliklerin gelecek nesillerin geçmişiyle bağ kurması açısından önem arz ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından başkanlığını sanatçı Cemal Hünal'ın yaptığı İstanbul Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Kulübü at üzerinde okçuluk ve kılıç gösterisi sundu. Sporcuların at üzerindeki yaptığı nefes kesici hareketler etkinliği izleyen vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Etkinliklerde, Kocaeli Atlı Spor ve Cirit Kulübü ile Sivasspor Atlı Cirit ve Spor Kulübü bir gösteri sundu. Van'ın Erciş ilçesine bağlı Ulupamir köyünde yaşayan Kırgız Türkleri de ata sporu olan "Buzkaş"ı (Oğlak kapmaca) oyununu sergiledi. Şenliğe katılan vatandaşlar çocuklarını bol bol çeşitli aktivitelerden yararlandırma fırsatı buldular.

Etkinliğin sonunda, Kırgız Türkleri Atlı Spor Kulüp Başkanı Nurmehmet İlhan, Vali Tuna'ya günün anısına "Kalpak" hediye etti. Vatandaşlar, Vali Tuna'ya böyle bir günü kendilerine ve çocuklarına yaşattıkları için teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güngör Azim Tuna Salih Koca Eskişehir Muttalip Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title