Haberler

Vali Toprak, Şehit Mikail Yaşa'nın Ailesini Ziyaret Etti

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Siirt ilinde şehit olan Malatyalı Piyade Er Mikail Yaşa’nın baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Siirt ilinde şehit olan Malatyalı Piyade Er Mikail Yaşa'nın baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Siirt Eruh Karayolunda PKK terör örgütü tarafından tuzaklanan bombalı saldırı sonucu şehit düşen Malatyalı Piyade Er Mikail Yaşa'nın Yeşilyurt ilçesi Kendirli mahallesinde bulunan baba evini ziyaret etti.

Malatya Valisi Mustafa Toprak'a taziye ziyaretinde, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ersun Altunsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Nalçacı eşlik etti.

Taziye çadırında Şehidin yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerini ileten Vali Toprak ve beraberindekiler daha sonra İl Müftüsü Çimen'in okuduğu duaya eşlik etti.

Kendilerini yalnız bırakmadıkları için Vali Toprak ve beraberindekilere teşekkür eden Şehidin babası Nevzat Yaşa, son günlerde yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bu vatana ihanet edenlerin temizlenmesi için bir değil on tanede oğlum olsa göndermeye razıyım"dedi.

Dede Şerif Yaşa ise, "Ne kadar şehit verirsek verelim biz başarılı olacağız. Allah, devletimize, askerimize, polisimize güç ve kuvvet versin" şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Mustafa Toprak da, taziye ziyaretinde, "Geçmişte haçlı seferleri ne ise bu günde yapılmak istenen o. İstiklal Savaşında, Çanakkale Savaşında biz galip geldiğimiz için bu savaşı bitirmiyorlar, bitirmeyeceklerde. Dikkatli olacağız bize düşen görev bu, güçlü bir Türkiye istemiyorlar, sen tankını, topunu, uçağını yapamazsın, sen teknolojini, ihracatını, fabrikanı, üretimini ileriye götüremezsin, geliştiremezsin, sen devamlı bizlere bağımlı ol demek istiyorlar. Ne zaman bu konularda söz sahibi olmaya başladıysak hemen üzerimize geldiler, bizim güçlenmemizi istemiyorlar. Halkımız bu yapılanların farkında, farkında olduğumuz sürece de bu güç bizi geleceğe taşıyacak. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz güçlü, halkımız güçlü, tarihi şan ve şerefle dolu ordumuz güçlü, aramıza sokulan nifaklar karşısında önemli olan bizim gücümüzdür" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Toprak Malatya Siirt Eruh Yerel Haberler

title