Haberler

Vali Topaca, Türkmenlerle Bayramlaştı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Konteyner kentten detay

Hatay Valisi Ercan Topaca'nın karşılanması

Vali Topaca'nın Türkmenlerle görüşmesi ve çocuklara hediye dağıtması

Vali Topaca'nın konuşması

Ramazan Bayramı kutlanıyor

Hatay Valisi Topaca, Yayladağı ilçesinde konteynerlerde kalan Türkmenlerin bayramını kutladı

Vali Topaca:

"Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması, onlara destek olunması, devletimizin olmazsa olmaz bir politikasıdır"

Hatay Valisi Ercan Topaca, Yayladağı ilçesinde kısa süre önce çadırlardan konteynerlere taşınan Türkmenler ile bayramlaştı.

Topaca, Kaymakam Alpaslan Altınışık ile Türkmenlerin kaldığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Yayladağı 2 Konaklama Tesisleri'ni ziyaret etti. Türkmen temsilcilerle bayramlaşan ve basına kapalı toplantı yapan Topaca, yeni konteynerlerle ilgili bilgi aldı.

Toplantı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Topaca, yeni yapılan 776 konteynerde 3 bin 300 civarında Türkmen kaldığını söyledi.

Gönüllerinden, onlara daha büyük evler ve imkanlar sunmanın geçtiğini anlatan Topaca, "Ancak şu an 21 metrekare, tuvaleti, mutfağı olan konteynerleri tahsis ettik. Bazı konteynerlerde 2 aile kalanlar da var. Çoğunluk, aile bütünlüğünü sağlayacak şekilde kalıyor. Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması, onlara destek olunması devletimizin olmazsa olmaz bir politikasıdır." dedi.

Yayladağı'nda Arap kökenli Suriyelilerin de bulunduğunu dile getiren Topaca, herhangi ayrım yapmadan hepsine aynı imkanları sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Yakın gelecekte yeni konteynerler yapılacağını bildiren Topaca, şunları kaydetti:

"Bu, ihtiyacı tam olarak karşılamıyor, biliyoruz. Bazı sıkışıklıklar var, dışarıda olanlar da var. Hatta Hatay dışında kalıp, Yayladağı'na gelmek isteyenler de var. Bunlar da dikkate alınarak yeni konteyner kent yapımıyla ilgili çalışmalar devam edecek. Altınözü ilçesindeki Boyunyoğun'da da bin 500 civarında konteynerin yapımı devam ediyor. Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmının inşaatı sürüyor. Tamamlandığında misafirlerimiz, uygun şart ve ortamlarda yaşayacak. Onları rahat ettirmek için her türlü tedbiri alıyoruz. Altınözü'ndeki kampları Boynuyoğun'a taşıyacağız. Tamamını konteynere taşımış olacağız. Buradaki yeni konteynerler de gerek Tekel kampı gerekse Yayladağı'nda uygun olmayan şartlarda yaşayanlar için yapılacaktır. Bu tabii bütçe, yatırım konusudur. Onu takip ediyoruz. Hükümetimizin bütçe imkanları ölçüsünde onları da yapmaya çalışacağız."

Vali Topaca, konteynerlerde kalan çocuklarla bayramlaşarak, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Ercan Topaca Yayladağı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title