Haberler

Vali Topaca - Suriye'de Yaralıların Değişimi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hatay Valisi Ercan Topaca'nın açıklamaları Suriye'de yaralıların değişimi- Hatay Valisi Topaca: "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak biz buna aracılık yaptık. Takas bizim ilimizden gerçekleşti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hatay Valisi Ercan Topaca'nın açıklamaları Suriye'de yaralıların değişimi- Hatay Valisi Topaca: "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak biz buna aracılık yaptık. Takas bizim ilimizden gerçekleşti. Buradan ve Lübnan'dan uçaklar eş zamanlı kalktı. Sınırdan da giriş aynı şekilde oldu" Hatay Valisi Ercan Topaca, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Diplomasi Heyeti öncülüğünde, Suriye'de Esed güçleriyle muhalifler arasında yaralıların değişimiyle ilgili, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak biz buna aracılık yaptık. Takas bizim ilimizden gerçekleşti. Buradan ve Lübnan'dan uçaklar eş zamanlı kalktı. Sınırdan da giriş aynı şekilde oldu" dedi.Vali Topaca, bir açılışta gazetecilerin, Suriye'de Esed güçleriyle muhalifler arasında yaralıların değişimiyle ilgili sorusu üzerine, takas işleminin dün gerçekleştiğini anımsattı. Topaca, şunları kaydetti: "Bu, Birleşmiş Milletlerin koordinasyonunda yapılan, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bizim de katkı yaptığımız insani bir faaliyettir. Her iki tarafın elindeki tam esir de değil ama mahsur kalmış, gerek rejimin gerekse muhaliflerin elindeki insanların takası şeklinde olmuştur. Yaklaşık 500 kişi. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak biz buna aracılık yaptık. Takas bizim ilimizden gerçekleşti. Buradan ve Lübnan'dan uçaklar eş zamanlı kalktı. Sınırdan da giriş aynı şekilde oldu. İnsanı bir faaliyettir."Topaca, yaralılardan durumu ağır olan 8-10 kişinin olduğunu, bunların Hatay'da tedavisinin devam ettiğini, tedavilerinin tamamlanmasının ardından kendi yerleşim yerlerine gönderileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Ercan Topaca Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title