Haberler

Vali Tapsız: "Türkiye'de 219 Bin 208 Suriyeli Kamplarda Kalıyor"

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Türkiye'deki kamplarda 219 bin 208 Suriyelinin kaldığını söyledi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Türkiye'deki kamplarda 219 bin 208 Suriyelinin kaldığını söyledi.

Vali Süleyman Tapsız, valilikteki brifing salonunda İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Yemliha Aksay, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Doktor Serdar Sarıfakı, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bilgihan Şehitoğlu birlikte basın toplantısı düzenledi.

Vali Tapsız, Öncüpınar ile Elbeyli Konteyner Kentlerinde kalan Suriyelilerin sayısının 37 bin 609 kişi olduğunu ifade ederek, "Şanlıurfa'da 72 bin kişi, Gaziantep'te 34 bin 87 kişi, Kahramanmaraş'ta 15 bin 572 kişi, Hatay'da ise 14 bin kişi kalıyor. Kamplarda kalan Suriyelilerin sayısı ise 219 bin 208'dir. Kamplarda kalan öğrenci sayısı 62 bin 487 kişi. Türkiye'de kamplarda 740 derslikte eğitim görülüyor. Toplam öğretmen sayısı ise 2 bin 735 kişi. Bunlardan 494'ü Türk, 2 bin 292 ise Arap" diye konuştu.

Kilis Devlet Hastanesi'nde Mart 2002'den bugüne kadar acil serviste bakılan Suriyeli hasta sayısının 32 bin 448 olduğunu vurgulayan Vali Tapsız, şu bilgileri verdi:

"250 bin 401'i Türk vatandaşı toplam 282 bin 849 hastaya bakıldı. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi 2013 yılında gerçekleşen asayiş olaylarının sayısı toplam 471'dir. Suriyelilerin karıştığı olay ise 39'dur. 2014 yılında gerçekleşen asayiş olayı toplamda 86 iken, Suriyelilerin karıştığı olay 11'dir. Kilis Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde 2013 yılında 2 bin 543 asayiş olayı meydana gelirken, Suriyelinin karıştığı olay sayısı 367'dir. 2014 yılında ocak ve şubat aylarında toplam 460 olay meydana gelirken, Suriyelilerin karıştığı olay 51'dir. 2014 yılında trafikten men edilen araç sayısı toplamda 782 iken, Suriyelilere ait trafikten men edilen araç sayısı 273'dür. Ceza yazılan araç sayısı toplam 4 bin 275 iken, Suriyelilerin ceza yazılan araç sayısı 540'tır."

Tapsız, Kilis'teki kamplarda kalanların sayısının 40 bini bulduğunu, zaman zaman da bu sayının değiştiğini belirterek, "Şehir merkezinde kalan Suriyelilerin sayısı en az 50 bini buluyor. Toplamda Kilis'te 90 bin Suriyeli var, Kilis kent merkezinin nüfusu da 90 bindir. Şehir merkezinde Suriyelileri kayıt altına alma çalışmaları devam ediyor. Sayıları 26 bini aşan Suriyeliler kayıt altına alındı. Türkiye'de kamplar olan iller arasında en hızlı il Kilis'tir. Bu arada 2 adet mobil kayıt aracı Kilis'e geldi. Bu araçlar içerisinde 16 tane bilgisayar var ve bu bilgisayarlar merkeze bağlı. Bu araçlar şehir merkezinde 2 yere konuşlanacak. Araçlarda ayrıca kamera sistemi var" dedi.

17 şubat tarihinde yaşanan olayın abartılı bir şekilde dün bir medya kuruluşunda yayınlandığını ifade eden Vali Tapsız, "Suriye tarafından Özgür Suriye Ordusu'na ait hasta nakil aracı ile hamile bir kadın Türkiye sınırında bekleyen 112 Acil ambulansına getirilirken şoför ters yoldan geldiği için kapan marifeti ile lastikler patlamış. Sürücü kaçarken, tampon bölgede gerçekleşen bu olayda hamile kadın Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Lastikleri patlayan otomobilde arama yapıldı. İçerisinde mühimmat bulundu. Gerekli işlem de yapıldı. Araca ve yakalanan mühimmat el konuldu ama olay tamamen tampon bölgede gerçekleşti. Yani Türkiye'ye hasta nakil aracının girmesi söz konusu değil, biz tampon bölgenin Türkiye tarafında her türlü tedbiri almış durumdayız. Araçların altını ve içini kontrol edebilecek son sistem teknoloji kullanıyoruz" ifadelerini kullandı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Tapsız Türkiye Yemliha Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title