Haberler

Vali Süleyman Kamçı, Başkan Büyükkılıç'tan Tarihi Mekanların Onarımı Konusunda Bilgi Aldı

Kayseri Valisi Sayın Süleyman Kamçı, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcıları, Melikgazi Belediyesi Plan Proje ve Kentsel Tasarım Müdürlerinin iştirak ettiğini tarihi mekanların onarımı ve günümüz hizmetine kazandırılması bilgilendirme toplantısında Melikgazi Belediyesi Kentsel Tasarım...

Kayseri Valisi Sayın Süleyman Kamçı, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcıları, Melikgazi Belediyesi Plan Proje ve Kentsel Tasarım Müdürlerinin iştirak ettiğini tarihi mekanların onarımı ve günümüz hizmetine kazandırılması bilgilendirme toplantısında Melikgazi Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Gürcan Senem tarafından slayt işliğinde gerçekleştirildi.

Konunun uzmanları ile birlikte

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince son bir yıl içerisinde 16 yapının onarımının gerçekleştirildiğini 14 ayrı yerde devam ettiğini ve 12 tarihi eserin ise onarımı için projelendirme çalışmasının yapıldığını söyledi.

Tarihi mekanları onarmak tarihe sahip çıkmaktır

Kayseri şehrinde yer alan tarihi yapıların sadece Kayseri'ye değil Anadolu'nun hatta dünya kültür mirasının birer eseri olduğunu belirten Kayseri Valisi Sayın SÜLEYMAN KAMÇI ise konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

"Melikgazi Belediyesi çalışmaları ile örnek teşkil eden çalışmalar sergilenmektedir. Melikgazi İlçesi gerçekleştirilen belediye yatırımları ile yarınları daha sağlıklı, imarlı ve planlı bir şehirleşme ile karşılanmaktadır. Alt yapı sorunu olmayan, gecekondulaşmayı tamamen ortadan kaldıran, seyyar satıcı ve at arabalarını sorununu çözen Melikgazi Belediyesi 2015 yılını tarihi mekanların onarımı, bakımı ve günümüz hizmetine kazandırılması olarak planlamış ve tüm iş akışını buna göre sıralanmıştır. Çağırağası Konağı ile başlayan tarihi mekanların onarılması, Kiçikapu Konağı, Gülük Çeşmesi ve Hamamı ile devam etmiş ve uygulaması tamamlanmış yapılarını da günümüz hizmetine sunmuştur. Üstelik bu yapıları Erciyes Üniversitesi ile Mimarlar Odasının hizmetine sunarak tarihi eserlere özellik katmıştır. Kayseri ilinde en çok tarihi eserin yer aldığı ilçe olarak tarihi mekanların sahiplenilmesi son derece anlamlıdır. Kendilerini tebrik ediyorum"

Hem sosyal hayata hem de ekonomiye kazandırmak istiyoruz

Melikgazide Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait eserleri bir arada görülebileceğini ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinin aynı zamanda bir turizm ve kültür şehri olduğunu bu avantajı hem sosyal hayata hem de ekonomiye kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memduh Büyükkılıç Süleyman Kamçı Melikgazi Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title