Haberler

Vali Şerif Yılmaz: Vatandaşlarımız Artık Onuruna Yakışır Bir Şekilde Sağlık Hizmeti Alıyor

Kütahya Vali Şerif Yılmaz, halkın artık onuruna yakışır bir şekilde sağlık hizmeti aldığını kaydetti.

Kütahya Vali Şerif Yılmaz, halkın artık onuruna yakışır bir şekilde sağlık hizmeti aldığını kaydetti.

Emet Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi, Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ile İshak Gazel, Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz ve Kütahya İl Sağlık Müdürü Erkan Gaygısız'ın katılımı ile hizmete sunuldu.

Terende Kütahya'da yapılması planlanan ve yapımı devam eden hastanelerin durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Şerif Yılmaz, sağlık hizmetlerinde gelinen noktayı değerlendirdi.

Nitelikli hizmetle insan onuruna yakışır şekilde çalışıldığını belirten Vali Yılmaz, "5 yıldızlı otel konforunda 60 yatak kapasiteli Emet Devlet Hastanesi'nin yeni binasındaki inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnsanımıza inşallah şifa kaynağı olur. Allah muhtaç etmesin, muhtaç ettiğinde de eksikliğini göstermesin. İlimizin her köşesine varıncaya kadar devletin tüm imkanlarını kullanmak suretiyle hizmetleri götürmenin azim ve gayreti içindeyiz. 2,5 yıllık süre içerisinde Emet'e iki-üç kez temel atmaya geldik. Bugün hizmete açacağımız Emet Toplum Sağlığı Merkezi'nin temelini atmamıştık ancak açılışı bize nasip oldu. Bizim sağlık politikasıyla ilgili yaptığımız çalışma nitelikli sağlık hizmeti sunumudur. Bu da nitelikli hizmet binalarının, hizmet sunum alanlarının oluşturulmasıyla oluyor. Düne kadar hastanelerde hepimiz yaşadık. 15-20 kişi bir koğuşta yatıyorduk. Artık yaptığımız ve yapacağımız hastaneler 2-3 yataklı. Herkes özel oda standardında hizmet almaya başladı. Tabi bunun maliyeti var. Emet Devlet Hastanemizin mevcut binası 1975 yılında yapılmış, toplam 3 bin 491 m2 kapalı alana sahip binada hizmet vermekte. Şuan yaptığımız Emet Devlet Hastanesi'nin yeni binasının oturum alanı 3 bin 346 m2 olup toplam 11 bin 786 m2 kapalı alanı olacak. Yani bizim şuan ki hastanemizin 4 katı büyüklüğünde. Emet'te nüfus mu arttı, 4 katına mı çıktı? Hayır. Emet'te, Türkiye'de tek bir şey oldu, tek bir şey değişti. Düne kadar hastane koğuşlarında insan hak ve onuruna yakışmayacak şekilde insanlarımızı yan yana yatırdık. Ama insanlarımız bugün çok şükür devletin vergileriyle yapılan bu binalarda, özel oda standartlarında hizmet almaya başladı. Sadece Emet'te değil, Kütahya'da 600 yataklı devlet hastanemizle ilgili teklifler alındı. Alınan tekliflerden 6 tanesi değerlendirmeye esas alındı. Bunlardan bir tanesinin ihalesi inşallah yakın sürede yapılıp hem hastanemizin yapılması hem de işletilmesi o firma tarafından gerçekleştirilecek. İnşallah kısa sürede tamamlanıp, halkımızın hizmetine sunulmasını canı gönülden diliyorum. Gediz'de, Simav'da inşaatlarımız hızla devam ediyor. Çok şükür kaynak problemimiz yok. Müteahhitlerimiz bitirdiği anda çalıştıkları sürece biz kaynakları peşin olarak ödüyoruz. Bazı müteahhitlerimiz kaynaklar da hazır olduğu için süresinden önce bitireceklerini ifade ettiler" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerif Yılmaz Ak Parti Kütahya Emet Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title