Haberler

Vali Şerif Yılmaz: Sadece İçme Suyunda Değil, Kullanma Suyunda da Hassas Olmalıyız

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, halkın sadece içme suyunda değil, kullanma suyunda da hassas olmalarını istedi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, halkın sadece içme suyunda değil, kullanma suyunda da hassas olmalarını istedi.

Hilton Otel'de düzenlenen 'Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplansı'nda konuşan Vali Yılmaz, "Değişik kurumdan arkadaşlarımızın da katıldığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün organizesinde akarsularımızla ilgili havza bazlı çalışmalar başlatıldı. Sadece içme suyunda değil kullanma suyunda da aynı hassasiyeti göstermeli ve bununla ilgili çalışmalar yapılması gerekiyor. Kütahya'mız 4-5 havzada su kaynağı olan bir ildir, tamamında arkadaşlarımız çalışmaktadır. Uşakta Ulubey kanyonu var.1994-1998 Karahallı Kaymakamlığı yaptığım dönem içerisinde o kanyonların bulunduğu vadiden giden suyun etrafında yeşil ağaç kalmamıştı. Bugün gittiğimizde tam olarak kirliliği temizlememiş olsak bile bölgede yeşil ağaçların varlığını görüyoruz. Bu Uşak OSB'de çıkan atık suların arıtma tesisinden geçirildikten sonra doğaya verilmesi demektir. Eskişehir'in içme suyu kaynağı Porsuk'tur. Bununla ilgili havza planı var, havza planı ile ilgili uyulması gereken çalışmalar var. Bizim yer altı kaynaklarımıza giden kimyasal ve biyolojik atıklarımız var, bunların giderilmesi yönünde ve alınması gereken tedbirlerle ilgili yapılması gereken çalışmalar var. Bunlar bu toplantılar vesilesiyle tekrar gündeme geldi. O açıdan kendimizin değil dışarıdan başka bir gözle bölgenin değerlendirilmesi ve verilerin değerlendirilmesi bizler açısından da faydalı olacaktır. Çalıştayın başarılı sonuçları ulaşmasını diliyorum" diye konuştu.

"GÜVENİLİR SU ÇALIŞMASI ÖNEMLİ VE DİĞER ÇALIŞMALARDAN ÖNCE GELMELİDİR"

Tüm canlıları ilgilendiren güvenli su konusunun önemine dikkat çeken Vali Yılmaz, "Nitelikli ve güvenli suyun vatandaşa sunulması diğer çalışmalardan önce gelmelidir" dedi. Yılmaz,"Buradaki temel hedefin, musluktan akan suyun içilebilir ve güvenli hale getirilmesini sağlamak olması lazım. Bazı çeşmelerimizde musluktan akan su içilmez yazıyor. Kullanılamayan suyu biz insanlarımıza veriyorsak bunun tedbirini almamız gerekiyor. Bunu gerçekleştirmemiz için de altyapımızı oluşturmamız gerekiyor. Çok şükür bugün kaynak bakımından bakıldığında hiçbir sorunumuz kalmadı. Özellikle kırsal kesimdeki altyapı eksikliklerinin tamalanması adına KÖYDES Projesi çok önemli bir proje oldu. Eksikler var, ama tamamlanması için elimizde çok büyük bir kaynağı bugüne kadar kullandık, bugünden sonra da kullanmaya devam edeceğiz. Suyun içilebilmesiyle ilgili bunu sağlayacak olan gerek şebekelerin, gerek kaynak suyunun hem biyolojik, hem kimyasal atıkları içinde barındırmadan, insanlara sağlıklı bir şekilde ulaştırılabilmesi için her türlü çalışmanın diğer çalışmalardan önce gelmesi gerektiğini buradan tekrar ifade ediyorum" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerif Yılmaz Kütahya Ulubey Hilton Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title