Haberler

Vali Şentürk, Şahit Aileleriyle İftarda Buluştu

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, bir otelde düzenlenen iftar, İl Müftüsü Mehmet Şahin'in dua etmesiyle başladı.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Şentürk, bütün şehitleri rahmetle ve saygıyla andıklarını belirtti.

Hayırlı ve güzel bir ramazan akşamında şehit yakınlarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu anlatan Şentürk, "Hepimizin en büyük arzusu şehit olmaktır. Şehitlik en büyük mertebedir. Bu gün bu sofrada oturuyorsak, inancımızla, bayrağımızla, ezanımızla varsak ve yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bu coğrafya, tarihimizin ilk gününden beri savaş içerisindedir. Kanla kurulan bu topraklarda yaşamak büyük onurdur. Yiğitlerimiz namus, Kuran, iman gibi kutsal değerlerimiz için şehit oluyorlar. Bu devlet ve bu yüce millet kıyamete kadar var olacaktır. Devletimiz de şehit ailelerine gereken önemi vermektedir ve her zaman şehit yakınlarının yanında olmuştur." ifadelerini kullandı.

Şentürk, her türlü sıkıntılarında şehit aileleri ve gazilerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

İftara Garnizon Komutanı Albay Murat Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, vali yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Necati Şentürk Kırşehir Politika Güncel Haberler

title