Haberler

Vali Şahin, Turizm Yatırımlarını İncelendi

Samsun Valisi İbrahim Şahin, beraberindeki heyetle Kızılırmak Deltası'nda yapımı süren turizm yatırımlarını inceledi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, beraberindeki heyetle Kızılırmak Deltası'nda yapımı süren turizm yatırımlarını inceledi.

Samsun Valisi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve kurum müdürleriyle birlikte Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde incelemelerde bulundu.

Vali Şahin, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük sulak alanlarından biri olan deltada turizm ve doğal yaşamı korumak adına yapılan çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Şahin, barındırdığı güzelliklerle deltanın, ülkenin en önemli turizm merkezlerin biri olduğunu kaydetti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ise, deltada 352 kuş türünün yanı sıra çok sayıda hayvan ve bitki türünün yaşadığı belirtti.

Kızılırmak Deltası'nı ulusal ve uluslararası turizme kazandırmak için yatırımlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Göllerde gezinti yapılabilmesi için tekne aldık ve bu kapsamda iki adet ahşap iskelenin yapımı tamamladı. Doğanca ve Su Basar ormanları bölgelerinde dinlenme turistik amaçlı kıl çadırları kuruldu. Ayrıca, ağaçların arasında tahta yollarda yürünerek ulaşılan ahşap konaklama tesisinin yapımı tamamlandı."

Şahin ve beraberindeki heyet, yeni alınan tekneyle gezinti yaptıktan sonra, yapımı tamamlanan iskeleler ile kıl çadırı, Su Basar ormanlarındaki ahşap turistik tesis ve Leylek TOKİ'yi ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz İbrahim Şahin Kızılırmak Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title