Haberler

Vali Şahin, Okul Açılışına Katıldı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, ismi değiştirilerek ek hizmet binasına kavuşan özel bir okulun açılış törenine katıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, ismi değiştirilerek ek hizmet binasına kavuşan özel bir okulun açılış törenine katıldı.

Uzun süre Özel Ar ve Şahinoğlu okulları olarak hizmet veren son olarak ise Yükseliş Okulları adını alan okulun ek hizmet binasının hizmete açıldığı törende konuşan Şahin, ek hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılışı yapılan tescilli binanın restore edilerek okul olarak kullanılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, burada eğitim alacak öğrencilerin betonarme bir binada eğitim alan öğrencilerden ayrıcalıklı olduğunu anlattı.

Şahin, 2016-2017 eğitim öğretim döneminin 19 Eylül tarihinde başlayacağını hatırlatarak, "Eğitimi belli ülkelerden kopya etmenin bir anlamı yok. Bunu Amerika denemiş. Uzun süre hangi ülkenin eğitim sistemi iyi ise onu almaya çalışmışlar ama bir türlü başarılı olamamışlar. Sonra çalışıyorlar bir grup oluşturuyorlar iyi olan bir unsuru alıyorlar onun üzerine kafa yoruyorlar ve Amerika biliyorsunuz artık insanların üniversiteyi okumakla ilgili yarıştığı ülke halini alıyor." ifadelerini kullandı.

Gelişmiş ülkelerin eğitime verdikleri öneme vurgu yapan Şahin, şunları kaydetti:

"Bizim ülkemiz gibi nüfus hareketlerinin yoğun olduğu, dışarıdan göç alan biranda bir iki milyon insanın bir şekilde misafir edildiği ülkeleri dikkate alırsak planlamanız alt üst oluyor. Bir evde 10-12 öğrenci yaşındaki 10-12 öğrenci var. Onları hangi okula kaydedeceğimiz konusunda sorun yaşıyoruz. Bu insanları da tüm vatandaşlarımız gibi eğitemez isek yarın sokağa itilmiş fertler halini alır ve bunu sorun olarak yaşarız. Samsun'un eğitimde arzu ettiğimiz noktada olmadığını itiraf ediyoruz. Ama bir hedef koyduk. Samsun'da özel kamu okulları arasında rekabet olduğu için önemsiyoruz. Samsun'da özel okulların sayısı yüzde 8'lerde. Bu Batı ülkelerine bakıldığında bu yüzde 40'lara çıkıyor. Bunun için devlet öze okullara teşvik yapısını da ortaya koydu."

Okulun Genel Müdürü Sezen Kılıç ise Yükseliş Okulları adını alan okulun Samsun'un ilk özel okullarından biri olduğunu vurgulayarak, hizmetlerini arttırarak sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından okul ek binası protokol üyeleri ve katılımcı veliler tarafından açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Şahin Samsun Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title