Haberler

Vali Şahin'den Ygs Uyarısı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 12 Mart Pazar günü Samsun’da 16 bin çocuğun Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’na gireceğini hatırlatarak vatandaşlara gürültü konusunda uyarılarda bulundu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 12 Mart Pazar günü Samsun'da 16 bin çocuğun Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na gireceğini hatırlatarak vatandaşlara gürültü konusunda uyarılarda bulundu.

Vali İbrahim Şahin yaptığı açıklamada, "Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek inşa etmek için değerli öğretmen ve velilerimizin özverili çalışmaları ve destekleri ile sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz, üniversite sınavının ilk aşaması olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 12 Mart 2017 Pazar günü gireceklerdir" dedi.

Açıklamasında öğrencilere seslenen Şahin, "Sevgili öğrenciler, hedefini belirlemiş bu yönde gayret göstermiş öğrenciler olarak sizin heyecanınızı yürekten paylaşıyorum. Bilgi yönünden sizlerin bir eksikliğinizin olduğunu düşünmüyorum. Çünkü siz kendiniz bireysel ve biz de il olarak verimli bir hazırlık süreci planladık ve uyguladık. YGS, bilginin yanında doğru stratejinin uygulanması gereken bir sınavdır. Sınavda stratejik olarak en önemli konu hiç kuşkusuz heyecanın ve kaygının kontrol altın alınmasıdır. Kontrol edilemeyen heyecan sınav anında gerilime neden olabilirken kontrol altına alınan heyecan ise motivasyon sağlayacaktır. Bu nedenle şuna inanın: Sınava hazırsınız ve yapmanız gereken sadece bunu YGS'de göstermektir" diye konuştu.

Velilere çağrıda bulunan Samsun Valisi, "Sevgili anne-babalar, YGS süreci çocuklarınız için yoğun bir süreç olduğu kadar sizin için de hiç kuşkusuz yoğun geçmiştir. Onların yaşadığı her süreci sizler yakından gördünüz ve birebir yaşadınız. Onların elinden geleni yaptığını en yakından siz gördünüz. Bu nedenle sınava sayılı saatlerin kaldığı bu günlerde onların başarısını desteklemek için yapabileceğiniz en doğru yol onların heyecanını paylaşmak olmalıdır. Bu süreçte davranışlarınızla, sözlerinizle onların başarılarını değil emeklerini önemsediğinizi, sınav sonrasında onları sadece çocuğunuz olduğu için sevdiğinizi hissettirmelisiniz. Şu unutulmamalı: Sınav başarısının en önemli koşulu hiç kuşkusuz rahat ve yerinde bir kaygı düzeyiyle sınava girmektir. Bunu sağlama konusunda koşulsuz aile sevgisi ve kabulü çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda vatandaşlara seslenen Vali Şahin, şunları söyledi: "Sevgili Samsunlular, 12 Mart 2017 Pazar günü Samsunumuzda eğitim gören 16 bin çocuğumuz sınava girecek. Bu süreçte halkımıza da önemli sorumluluklar düşmektedir. Sınav günü çocuklarımızın güvenli ve rahat bir şekilde sınav salonlarına ulaşmasında şoför esnafımızın gerekli hassasiyeti göstereceğini biliyorum. Yine arabası ile sınav binalarının olduğu çevrelerden geçen vatandaşlarımızın daha hassas davranarak çocuklarımızın rahat ve daha sesiz bir ortamda sınav süreci geçirmelerine destekte bulunacaklarına inanıyorum. Samsunlu vatandaşlarımın, Samsunun çocukları için Pazar günü önemli fedakarlıklar yapacağından eminim. Sevgili gençler, size inanıyor ve güveniyorum. Şimdiden sizleri kutlar, kolaylıklar ve başarılar dilerim." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Şahin Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title