Haberler

    Vali Şahin, Bilim Kampındaki Öğrencileri Ziyaret Etti

    Vali Şahin, İstanbul'un 6 ilçesindeki 20 pilot okuldan seçilerek "Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı'na" alınan üstün yetenekli öğrencileri ziyaret etti.

    Vali Şahin, İstanbul'un 6 ilçesindeki 20 pilot okuldan seçilerek "Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı'na" alınan üstün yetenekli öğrencileri ziyaret etti. Şahin, kamp kapsamında Şile'deki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören 50 öğrenciyle yaklaşık bir saat görüştü.

    Burada öğrencilere hitap eden Şahin, okullardaki başarı sıralamasında belli bir derecenin üstünde olan öğrencilerle buluşmanın keyifli olduğunu söyledi.

    Şahin, programa bir yıldır emek verildiğini anlatarak, "Bunun hazırlanması, öğrenci seçimlerinin yapılması, konuların tespit edilmesi, hep büyük bir titizlikle yürütüldü. Sizlere en iyi programı sunmak üzere, arkadaşlarımız ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı" dedi.

    Kampa katılan öğrencilerin, öğrenme, dinlenme, eğlenme ve birbiriyle yeni dostluklar kurma fırsatı yakaladığını belirten Şahin, "Burada değişik konularda sizlere bilgiler veriliyor. Yabancı dilden, matematik, fen ve sosyal bilimler ile kişisel gelişim konusuna kadar sizlere bilgiler aktarılıyor. Sizlere birer anahtar verilmiş oldu. Siz bu anahtarla birçok kapıyı açacak ve merakınızı gidereceksiniz. O merakınızı giderme size yeni kapılar açılacak" diye konuştu.

    "Gençlerden ümitliyiz"

    Şahin, valilik olarak amaçlarının gençleri geleceğe iyi hazırlamak olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

    "Bir millet olarak zaman zaman içine düçar olduğumuz sıkıntılar ve oyunlarla karşılaştığımızda yerli olmayı, milli olmayı, milli benliğin, meşruluğun oluşturulmasını, inşallah burada daha fazla fark etmiş olursunuz. Biz siz gençlerden ümitliyiz. İnşallah bir müddet sonra ülkenin sorumluluğu zaten sizlerin sırtında olacak. O zaman, sorumlulukları almaya hazır, bilgiyle donanmış, vatanına, milletine, bayrağına bağlı, ülkesine sadık, anne ve babalarına hayırlı birer genç, birer yetişkin ve yarın iyi birer aile reisi olarak bu ülkeye hizmet edeceksiniz. Sizlerden bu anlamda çok şey bekliyoruz. Bu ülke ve aileleriniz sizlerden çok şey bekliyor."

    "Bir tek insan dünyayı değiştirebilir"

    Şahin, 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmanın, gençlerin diriliği ve şuurlanması ile amaca kilitlenmesiyle gerçekleşeceğine işaret ederek, gençleri önemsediklerini söyledi.

    Her insanın başlı başına bir sermaye olduğunu dile getiren Şahin, "Bir tek insan dünyayı değiştirebiliyor. O bir tek insan, her biriniz olabilirsiniz. Onun için birbirinizle güvenin, dayanın. Birbirinizle irtibatınızı kesmeyin. Bugünden itibaren bu ülkenin geleceğine hizmet etme hedefinde buluşun, birbirinizle o anlamda yol arkadaşı olun. Bu ülke sadece bizim milletimiz için diri ve ayakta kalmak zorunda ve sorumluluğunda değil. Aynı zamanda gönül coğrafyamızın ayakta kalması, onların huzurlu, müreffeh inşası için de ayakta kalmak zorunda. Yani biz sadece, bizden sorumlu değiliz. Aynı zamanda gönül coğrafyamızdan da sorumluyuz. Onun için kendimiz için çalıştığımızdan daha fazlasını, onları da düşünerek çalışmak zorundayız. Bu bilinçle, bu şuurla burada bulunduğunuzu ve hazırlandığınızı biliyorum. İnşallah bundan sonra da aynı şuur ve heyecanla bu ülkeye hizmet etmeye devam ederseniz" dedi.

    Şahin, gençlerin hangi alanda olursa olsun, ülkesi için çok şey yapabileceğinin altını çizerek, her sektörü, her çalışma alanını, dengeli bir şekilde iyi ve yetişmiş insanlara teslim etmeleri gerektiğini belirtti.

    Konuşmanın ardından Vali Şahin, öğrencilerin sorunlarını da cevapladı.

    Gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Şahin, Şile Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde incelemelerde bulundu ve yerel yöneticilerle görüşmeler yaptı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İstanbul Şile Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title