Haberler

Vali Öztürk: "Antalya'da Beş Bin Suriyeli Mülteci Var"

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya'da görevinin sona ermesinin ardından gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek veda etti. Vali Öztürk, kent gündemine ilişkin değerlendirmeleri paylaştığı konuşmasında, Antalya'da 5 bin Suriyeli mültecinin barındığını ve bu mültecilerin çoğunlukla sera sahipleri tarafından çalıştırmak maksadıyla getirildiğini söyledi.

Valilik kararnamesinin ardından İçişleri Bakanlığı müsteşarlık görevine getirilen Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, gazetecilerle veda kahvaltısında bir araya geldi. Antalya'da 16 aylık süre içerisinde önemli işlere imza attıklarını belirten Vali Sebahattin Öztürk, kentte çatışma ortamı oluşturmamak için çalıştıklarını söyledi. Göreve geldiğinden bu yana yakından takip ettiği Expo 2016 projesi ile ilgili konuşan Öztürk, "Expo 2016 projesi önemli bir gündem oluşturdu. Ben göreve geldiğimde daha yeri bile tahsis edilmemişti şimdilerde gidilip görülebilecek hale geldi. Expo 2016 gündeminizi oluştursun. Eksikse eksiklerini yazın" dedi.

"HİÇBİR GÖSTERGE KÖTÜ DEĞİL"

Vali Öztürk, görev yaptığı 16 aylık sürenin sonunda hiç bir göstergenin kötü olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Bakanlık müsteşarlığı gibi hayır diyemeyeceğim bir konu olmasaydı burada kalmaya arzuluydum. Bu açıdan hem ağlar hem gider gibi oldu" Yeni valinin 25 yıllık arkadaşı olduğunu hatırlatan Vali Öztürk, yeni Antalya Valisi Muammer Türker'in kente son derece uygun bir idareci olduğunu söyledi.

"GÜZEL PROJELER VAR"

Antalya'nın hızlı tren, otoyol, Expo gibi önemli projelerinin 10 yıl içinde halledilebilecek projeler olduğunu söyleyen Vali Öztürk, geliştirilmesi gereken özelliklerine ilişkin şunları söyledi: "Antalya'nın önünde çok güzel projeler var. Hızlı tren ve otoyol projeleri var. Bunlar 10 yıl içerisinde halledilebilecek projelerdir. İyi yönlerinin yanı sıra geliştirilmesi gereken yönleri var Antalya'nın. Daha modern tarıma geçilmesi lazım. Eğitimde kötü durumda değiliz. Merkezde büyük hastanelere ihtiyaç var. Antalya'da trafik ve asayiş konuları iyi durumdadır. 5'inci büyük il olmasına rağmen Türkiye genelinde durumumuz gayet iyi. Uyuşturucu ile mücadelemiz devam ediyor. Gelecekte büyük bir sorun olabilecek bir alan. Tedbirlerini alıyoruz. Uyuşturucu ile mücadele ve önleme olarak kesinlikle iyi noktadayız. Bonzai, Türkiye'de yeni bilinmeye başladı. Antalya'da bilinen bazı semtlerde sıkı denetimlerin olduğunu söyleyebilirim."

"DOKUSUNUN BOZULMAMASI LAZIM"

Vali Öztürk, Suriye sınırındaki illerde sınır kapılarının açılmasının ardından Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli mültecilerin Antalya'daki durumu hakkında da konuştu. Antalya'nın turistik bir kent olması sebebiyle bu tür konulardan uzak tutmaya çalıştıklarını belirten Vali Öztürk, "Antalya'da Suriyelilerin sayısı 5 bin civarındadır. Turistik bir kent olduğu için bu tip konuları buraya getirmeme isteğindeyiz. O gelen Suriyeli mültecilerin de seracılardan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Buranın ekonomik hayatı bu tür olaylara çok uygun değil. Buranın dokusunun bozulmaması lazım" dedi.

VALİ ÖZTÜRK'TEN SOSYAL MEDYA ÖZ ELEŞTRİSİ

Twitter ve facebook gibi sosyal medya araçlarını aktif olarak neden kullanmadığı yönündeki soruya Vali Öztürk, öz eleştiri yaparak cevapladı. Sosyal medyanın ucu açık bir alan olduğunu ve bu yüzden yıpratmaya müsait olduğunu söyleyen Vali Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Sosyal medya kontrolü biraz güç bir alan o yüzden sosyal medya konusunda eksik kaldığımı kabul ediyorum. Antalya insanların yaşamakta mutlu olacakları bir yer. İnsanların yazlık ve tatil yapacakları en iyi yerlerden birisidir. Bende yakın zamanda burada olmayı planlıyorum. Emekli olunca buradayım."

Toplantı Vali Öztürk'ün, gazetecilerle toplu fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Sebahattin Öztürk Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title