Haberler

Vali Öztürk: 18 Milyon Turist Hedefini Erken Yakalayacağız

Güncelleme:

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya'nın 18 milyon turist hedefini 2023 yılından önce yakalayacağına inandığını söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda turizm hedefinin '50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir' olduğunu belirten Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya'nın 18 milyon turist hedefini 2023 yılından önce yakalayacağına inandığını söyledi.

Turizm Haftası kutlamaları Manavgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Side Antik Kenti'nde kortej yürüyüşünün ardından tören, Apollon Tapınağı'nda devam etti. Törene, Vali Sebahattin Öztürk, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Manavgat Side Turist Otelciler Birliği Denek Başkanı Cengiz Haydar Barut, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. HER YIL FARKLI İLÇEDE AÇILIŞ

Kutlamalar kapsamında öğrenciler halk oyunları gösterisi sunarken, mehteran takımı konser verdi. Vali Öztürk, 2014 turizm sezonunun ve Turizm Haftası'nın hayırlı olmasını diledi. Antalya geleneği olarak her yıl farklı bir ilçede turizm sezonunu ve Turizm Haftası'nın açılışını yaptıklarını belirten Vali Öztürk, "Geçen yıl Kaş'ta yapmıştık, gelecek yıl da başka bir ilçemizde açılış yapacağız. Böylece Antalya'nın her köşesinden turizmi yaşamayı, turizme farklı pencerelerden bakmayı sağlayacağız" dedi. 2023 TURİZM HEDEFİ Turizmde daha iyi noktalara gelmek için hedefler koyduklarını belirten Vali Öztürk, şöyle dedi:

"Her yıl bir önceki yıldan gerek memnuniyet gerek kalite ve gerek sayı açısından daha iyi noktaya gelmeyi hedef ediniyoruz. Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında turizm alanında '50 milyon turist ve 50 milyar dolar' girdi sağlamak var. Antalya'nın yabancı turist hedefi ise 18 milyon. 2 bin tesis ve 550 bin yatak kapasitesi bulunan Antalya'nın bu hedefi 2023 yılından önce, 2018-2019 yıllarında yakalayacağına inanıyorum."

13 MİLYON UMDUDU

Antalya'nın geçen yıl yerli ve yabancı olmak üzere toplam 18 milyon turist ağırladığına dikkati çeken Vali Öztürk, 12 milyonluk kısmını yabancıların oluşturduğunu söyledi. 2014 yılında bu rakamı aşmayı umut ettiklerini kaydeden Vali Öztürk, "Rakam vermiyorum ama 13 milyon turist umuyoruz. Turizmin bu noktaya gelişinde Manavgat'ın, Side'nin çok büyük katkısı var. Gerçekten biz söylemeden yatırımcılarımız bizden çok önce yenilikleri, yeni turizm kavramlarını hayata geçiriyor" diye konuştu.

12 AYA YAYILMALI

MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut da turizm 12 aya yayılması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Deniz- kum- güneş üçlemesinin tatilcilere sunulan en önemli unsur olduğunu anlatan Barut, "Turizm sezonu dışındaki diğer 6 ayı nasıl güçlendiririz? Bunun üzerine kafa yormamamız ve çalışmamız lazım. Bu çalışmaların da her zaman içinde olmak istiyoruz" diye konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise Manavgat'ın Antalya'ya gelen turistin üçte birini ağırladığını söyleyerek, "Antalya'mıza gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu Manavgat ağırlamaktadır. Manavgat bugün 200 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm bölgesidir. 24 milyar dolar olan turizm girdinin 4 milyar dolarını karşılamaktadır. Manavgat olarak bunun farkındayız. Bu yüzden turizmi çok önemsiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Manavgat Antalya Türkiye Side Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title