Haberler

Vali Özefe, Rahvan At Yarışlarını İzledi

Ardahan Belediyesinin ev sahipliğinde, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Ardahan Rahvan At Binicilik Kulübü tarafından bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Rahvan At Yarışlarının 2’nci Doğu Anadolu Şampiyonası Ardahan’da gerçekleştirildi.

Ardahan Belediyesinin ev sahipliğinde, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Ardahan Rahvan At Binicilik Kulübü tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Rahvan At Yarışlarının 2'nci Doğu Anadolu Şampiyonası Ardahan'da gerçekleştirildi.

Sulakyurt köyü yakınında ki Rahvan At Binicilik sahasında düzenlenen yarışları, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Vali Yardımcıları Muharrem Coşgun, Abdurrezzak Canpolat, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Genel Başkanı Alparslan Ceylan ile çok sayıda vatandaş izledi.

Yarışlara; Erzurum, Erzincan, Kars, Şanlıurfa ve Ardahan'dan çok sayıda atçı katıldı. Aşıkların sazlı sözlü değişleri eşliğinde başlayan yarışlarda rahvan atlar kendi kategorilerinde şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti.

Yarışlar sırasında bir konuşma yapan Valimiz İbrahim Özefe, "Ardahan'ımız, ecdat geleneklerinin, ecdat inançlarının, ecdat kültürünün yaşatıldığı en önemli merkezlerimizden birisidir. Bugün buraya teşrif eden atlı sporcularımız, Allah'ın kelamını yükseltmek için Viyana kapılarına kadar at sırtında giden o ecdadın geleneğini ve kültürünü burada yaşatıyor. Hani Arif Nihat Asya diyor ya, 'O zaferler getiren Atların nalları altındanmış. Gidişleri akına, gelişleri akındanmış.' İşte at deyince ecdadımız ve aleme nizam veren o muhteşem zaferlerimiz aklımıza geliyor. Ben, bugün burada bu kültürü yaşatan Belediyemiz, Rahvan At kulübümüz ve Federasyonumuz başta olmak üzere destek veren, katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Yarışların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, "Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Ardahan Rahvan At Yarışları ve aynı zamanda 2'nci Doğu Anadolu Şampiyonasında birlikteyiz. Son yıllarda Rahvan at yarışını Ardahan Bal festivaliyle entegre ettik ve farkındalık oluşturmak için tekrar bu ihtişamı, bu güzel sporu ve aynı zamanda bir turizm değeri de olan bu kültürümüzü ilimize kazandırmak için bu çabanın içerisinde olduk. Bundan sonrada aynı çaba içerisinde olacağız" diye konuştu.

Federasyon başkanı Alparslan Ceylan ise, "Ardahan serhat şehrimizdir. Bu güzel şehrimizde geleneksel spor dalları adına daha önce cirit ve atlı okçuluk yapıyorduk. Daha sonrada rahvan yarışlarına başladık. Bu serhat yaylalarda bütün geleneklerimizin yaşatılması en büyük arzumuzdur" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Köksoy Hasan Kaymaz Sulakyurt Ardahan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title