Haberler

Vali Özcan, Toprak Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

Güncelleme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde saat 11:00'de yapılan toplantıya Vali Vahdettin Özcan, Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Açılış konuşmasın yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca her yıl 11-17 Haziran tarihleri arası çeşitli etkinliklerle "Toprak Haftası" kutlandığını, toprağın tüm canlıların yaşamı için besin, su ve hava gibi çok önemli bir doğal kaynak olduğunu ifade ederek, 19 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu 'nun amacına ve kapsamına değindi.

Konuşmanın ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in Toprak Haftası nedeniyle 16 Haziran tarihinde Tarım Tv 'de yaptığı konuşmalarının bulunduğu kısa film izlendi.

Toprağın oluşumu ve önemi hakkında Ziraat Mühendisi Ahmet Aktaş, Tarım arazilerinin Tarım dışı ve Tarımsal Amaçlı kullanımı konusunda da Ziraat Mühendisi Ahmet Börekçi tarafından sunum eşliğinde bilgiler verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Yusuf Güngör, Ziraat Mühendisleri Ahmet Börekçi ve Ahmet Aktaş katılımcıların sorularını cevapladıktan sonra toplantı sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vahdettin Özcan Şerefnur Oktay Ahmet Aktaş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title