Haberler

Vali Orhan Düzgün Açıklaması

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Programda konuşan Vali Orhan Düzgün, "Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugünde değişimin, gelişimin ve ilerlemenin anahtarı durumundadır" dedi.

İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde düzenlenen programa Vali Orhan Düzgün, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Vali Orhan Düzgün, "Bütün öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyorum. Öğretmen sadece öğreten kişi değildir. Öğretmen yetiştiren, terbiye eden kendisindeki ışığı paylaşan kişidir. Öğretmen sadece bilen ve bildiğini aktaran değil, yaşadıkları ile örnek biridir. Hepimizin hatıralarında bize öğrettikleri bilgileriyle öğretmenlerimiz vardır. Öğretmenlerimizin öğrencilerine kendi çocukları gibi sahip çıkması son derece önemlidir. Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik çok önemli bir role sahiptir" diye konuştu.

Düzgün ayrıca, "Öğretmenlerimizin görevlerindeki başarı ölçüleri bir ülkenin ekonomik kalkınmasında son derece önemlidir. Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugünde değişimin, gelişimin ve ilerlemenin anahtarı durumundadır. Günümüzde bilgi artık tek başına kuvvet olmaktan çıkmıştır. Onun için bilgiyi ezberleyen değil bilgiyi üreten, öğrenme yeteneklerini geliştiren, problem çözebilen, dünyayı yorumlayabilen ve değişen koşullara uyum sağlayan bireyler yetiştirmemiz gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğretmenlik mesleğinden emekli olanlara Vali Orhan Düzgün çiçek ve teşekkür belgesi verdi. Ardından öğretmenliğe yeni adım atan öğretmenler meslek yemini etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vali Orhan Düzgün Bilal Yılmaz Melikgazi Kocasinan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title