Haberler

Vali Orhan Alimoğlu Süt Keçisi Çiftliğini Ziyaret Etti

Vali Orhan Alimoğlu Sipahiler Köyünde kurulan süt keçisi çiftliğini ziyaret etti.

Vali Orhan Alimoğlu Sipahiler Köyünde kurulan süt keçisi çiftliğini ziyaret etti.

Ziyarette Vali Orhan Alimoğlu'na Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Müftüsü Halil Bektaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kökcü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ve Sipahiler Köyü Muhtarı Vedat Özdemir eşlik etti.

Vali Orhan Alimoğlu ve beraberindeki heyet ilk olarak Melise köyünde bulunan ve İl Tarım Müdürlüğünün proje uygulamalarından biri olan üzüm bağını ziyaret ettiler. Bağ sahibinden bilgiler alan Vali Orhan Alimoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Sipahiler Köyünde kısa süre önce Özer Ünal isimli vatandaşın kendi imkanları ile kurduğu ve 375 süt keçisi bulunan çiftliği ziyaret ettiler.

Çiftlik sahibi Özer Ünal'dan bilgiler alan Vali Alimoğlu "Günümüzde insanlar köylerden uzaklaşıp şehirlere yerleşiyor, tarım, hayvancılık, üretim terkedilmiş, özellikle gençlerimiz şehirlerde az parayla zor şartlarda yaşamaya çalışıyor. Köylerimizin çoğu boş, emeklilerimizden bazıları zaman geçirmek için köylerine geri dönüyor. Böyle bir ortamda büyük bir cesaret örneği göstererek hayvancılık konusunda bu yatırımı yapan Özer kardeşimizi kutluyorum, başarılı olmasını temenni ediyorum, başarılı olması için gerekli her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. Bu yatırımın diğer insanlarımıza örnek olmasını, köylerimizin yeniden canlanmasını böylelikle topraklarımızın bereketinin artmasını diliyorum." dedi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serhat Tezsever Orhan Alimoğlu Halil Bektaş Ahmet Sarı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title