Haberler

Osmaniye Valisi Oduncu Yeşildere Köyünü Ziyaret Etti

Güncelleme:

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Düziçi ilçesinin Yeşildere köyünü ziyaret ederek, köy sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Düziçi ilçesinin Yeşildere Köyü'nü ziyaret ederek, köy sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Beraberinde Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İl Müftüsü Ramazan Çortul, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ile birlikte Yeşildere Köyü'ne giden Vali Oduncu, köy meydanında köy sakinleri ile bir araya geldi.

Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, Vali Oduncu'ya Yeşildere Köyü ile ilgili bilgi verdi. Kahramanmaraş il merkezine bağlı olan Yeşildere Köyü'nün, 2008 yılında Osmaniye'nin Düziçi ilçesine bağlandığını belirten Kaymakam Koç, "Nüfusu 615 olan köyümüzün 5 mahallesi bulunmaktadır. Köyde 186 hane vardır. Yeşildere köyü ilçemize bağlandıktan sonra 2010 yılında, İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışmaları ile köyümüzü ilçemize bağlayan yeni bir yol açılmıştır. Köyümüzün dağınık bir yapılaşmaya sahip olması nedeniyle, fiziki şartlardan kaynaklanan mahalleler arası ulaşım sorunları bulunmaktadır" dedi. Köydeki okullar hakkında da bilgi veren Kaymakam Koç, sağlık hizmetlerinin haftanın iki günü köye gelen aile hekimi tarafından verildiğini, köy sakinleri tarafından dile getirilen en önemli sorunun ise bozuk mahalle yollarının yapılması ve sağlık evi ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Düziçi Kaymakamından köy hakkında detaylı bilgi alan Vali Dr. Mehmet Oduncu, köylülerle yaptığı sohbette, "Bugün, Yeşildere köyümüze sizlerin sorunlarını dinlemek, bu sorunlara çözüm bulmak için geldik. Kaymakamlarımız kendi ilçelerine bağlı olan köyleri ziyaret ediyorlar. Biz de zaman zaman köylerimizi ziyaret edeceğiz ve köy sakinlerimizin sorunlarını dinleyeceğiz" diye konuştu.

Yeşildere Köyü'nün bulunduğu konum nedeniyle ulaşımı zor olan bir köy olduğunu da ifade eden Vali Oduncu, "Köy sakinlerimizin talepleri doğrultusunda, Yeşildere köyümüz 2008 yılında ilimize bağlandıktan sonra yol problemi büyük oranda çözülmüş durumda. Elbette daha iyi olması lazım, bunun çalışmaları devam ediyor ve edecek. Biz devlet olarak, vatandaşımıza hizmet etmeyi esas kabul ettiğimiz için köylerimizi ziyaret ederek, köy sakinlerimizin sorunlarını yerinde dinleyecek ve sorunları çözümlemek için gayret edeceğiz. Bu hizmetleri yaparken kamunun menfaatini göz önünde tutacağız. Yani üç-beş kişinin değil veya tek bir köyün menfaatini değil bütün olarak bakacağız. O bütünün içerisinde doğru olan neyse onu tespit edip, doğru olanı yapmaya gayret edeceğiz. Doğrunun tespitinde sizlerin de fikirlerini alacağız, bunun istişaresini yapacağız ve bunun neticesinde doğru olanı gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olacağız" dedi.

Köy sakinleri ise, eskiden yollarının hiç olmadığını Kahramanmaraş'a bağlı iken 3 gün içinde gidip dönebildiklerini, yeni yolun yapılması ile bu sürenin kısaldığını ifade ederek, "Allah emeği geçen herkesten razı olsun, çok çile çekiyorduk ilçeye gitmek için. Şimdi rahatça gidip geliyoruz. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştular. Köyün mahalle yollarının bozuk olmasının ulaşım konusunda kendilerine sıkıntı yarattığını belirten köy sakinleri, bu yolların onarılmasını ve köylerine sağlık evi yapılmasını istediler.

Köy sakinlerinin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Dr. Mehmet Oduncu, öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılan Yeşildere Eğrelti İlkokulu binasının Sağlık Evi'ne dönüştürülmesi ve acil durumlar için ambulans helikopterin inebileceği, daha önceden belirlenmiş bir alanın, heliport olarak düzenlenmesi konusunda İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz'e talimat verdi. Mahalle yollarının inceleneceğini de belirten Vali Oduncu, "Köyümüzün mahalle yolları İl Özel İdaremiz tarafından inceleniyor. Öncelikle köy yolunun düzeltilecek olan bölümleri düzeltilecek ardından mahalle yolları konusunda neler yapabileceğimize bakacağız. Köyde taşımalı olarak eğitim gören lise öğrencilerinin günlük geliş gidişlerinde problem var ise öğrencilerin yatılı olarak okumalarına imkan sağlayacağız Çocuklarımızın bu yolu gelip gitmeleri çocukları yoruyorsa, derslerine çalışmalarına mani oluyorsa, siz de talep ederseniz, biz çocuklarımıza yurtta barınma imkanı sağlarız. Maddi yetersizlik içinde olan ailelerimiz varsa biz devlet olarak, bu çocuklarımızın okul, yurt masraflarını, kıyafetlerini karşılarız" dedi. Yeşildere köyü ziyaretinin devamında köyün mahalle yollarında inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Dr. Mehmet Oduncu, incelemelerinin ardından Yeşildere köyünden ayrıldı. Vali Oduncu, programının devamında Haruniye Kaplıcaları'nda incelemelerde bulundu. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Cerrah Mehmet Oduncu Yeşildere Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title