Haberler

Vali Oduncu, Şehit Yakınları ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi’ni ziyaret etti.

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi'ni ziyaret etti.

Beraberinde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar ve İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile birlikte Derneği ziyaret eden Vali Oduncu, Dernek Başkanı Durmuş Öksüz, şehit yakınları ve gaziler tarafından karşılandı.

Dernek binasında şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelen Vali Dr. Mehmet Oduncu, "Şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve gazilerimizin ailelerini birer emanet olarak görüyoruz ve bunun gereğini yapmaya gayret ediyoruz. Şehitlerimizin ailelerinden, gazilerimizden ve ailelerinden gelen taleplere imtiyazlı davranılması, onların işlerinin kolaylaştırılması, kanunen yapılması mümkün olmayan talepler varsa bunların münasip bir dille izah edilmesi yönünde kurumlarımıza talimat verdik. İş ve işlemlerinizin takibinde bir aksama olmayacak. Olduğu takdirde biz üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Son aylarda yeni şehitler verilmemesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Vali Oduncu, "Bu memleket, hepimizin memleketi. Dolayısıyla bu ülkede, bu bayrağın altında yaşayan herkes bizim vatandaşımız, kardeşimiz, insanımız. Elbette yıllardır devam eden ateşin bir anda söndürülmesini bekleyemeyiz. Bir yangın var ve bu yangının izleri hala devam ediyor. Belli süreç içerisinde bu yangın tamamen söndürülecek, hepimiz bunu arzu ediyoruz" diye konuştu.

Sözlerinin devamında Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen vahim kaza sonucu vefat eden madenciler için üzüntülerini ifade eden Vali Oduncu, şöyle konuştu:

"Son günlerde kardeş kardeşi öldürmüyor, şehit haberleri gelmiyor diye sevinirken, Soma'da meydana gelen kaza hepimizin yüreklerini dağladı. Bu feci kazada hayatlarını kaybetmiş şehitlerimize ki, onlar da bizim inancımıza göre şehittirler, Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Devletimiz bu konuda üzerine düşeni yapacak, insanlarımızın yaralarını sarmaya çalışacak, diğer yandan da buna benzer hadiselerin bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını takip edecek ve tavizsiz bir şekilde uygulanmasını sağlayacaktır."

Ziyaretinin devamında, Dernek Başkanı Durmuş Öksüz'den dernek hakkında bilgi alan Vali Oduncu, şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti. Sohbet sırasında şehit yakınlarının Çanakkale'yi ziyaret etmeyi çok arzu ettiklerini ifade etmeleri üzerine Vali Oduncu, şehit yakınlarının en kısa sürede Çanakkale'ye gönderilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdür Vekili Hamit Coşkun'a talimat verdi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Cerrah Mehmet Oduncu Osmaniye Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title