Haberler

Vali Odabaş: "Baybrt'un Gelişmesi ve Kalkınması İçin Tarım ve Hayvancılık Kaçınılmaz Bir Sektör"

“Bayburt Tarımı Güç Kazanıyor” temalı dış kaynaklı, bölgesel kaynaklı ve yerel kaynaklı tarım projelerinin açılış ve tanıtım töreni gerçekleştirildi.

"Bayburt Tarımı Güç Kazanıyor" temalı dış kaynaklı, bölgesel kaynaklı ve yerel kaynaklı tarım projelerinin açılış ve tanıtım töreni gerçekleştirildi.

Vali Yusuf Odabaş, burada yaptığı konuşmada, Bayburt'un tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomiye sahip il olduğunu söyledi.

Baybrt'un gelişmesi ve kalkınması için tarım ve hayvancılığın kaçınılmaz bir sektör olduğunu kaydeden Odabaş, "Bu sektörün geliştirilmesi, daha fazla üretim kapasitesine ulaşması, üretilen ürünün daha değerli bir şekilde satışını, pazarlamasının yapılmasının sağlanması Bayburt ilinin kalkınması için kaçınılmaz bir konudur. Dolayısıyla Bayburt için gıda ve hayvancılık, tarım ve hayvancılık çok önemlidir. Bu sektörün gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Odabaş, Bayburt'un sürekli göç veren bir il konumunda olduğunu, bunun içinde bu ilde üretilen ürünün değerlenmesinin önemine vurgu yaparak konuşmasını şöyle tamamladı:

"Çünkü gelir elde edemeyen vatandaşımız gelir elde edebildiği yerlere gidebilme ihtiyacını hissetmekte, kendisini oralara giderek gelirini orada sağlayıp zaman zaman Bayburt'a gelerek Bayburt'ta yaşamını devam ettirmektedir. Dolayısıyla daha çok yaz aylarında Bayburt'ta geliyor, kış aylarında ise gelir elde ettiği yerlere giderek geçimini orada sağlıyor. Bizim yapacağımız çalışmalarla birlikte, yatırımlarla birlikte Bayburt ilinin gelirini arttırmak zorundayız." - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Odabaş Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title