Haberler

Vali Mutlu, Silahlı Saldırıda Yaralanan Bingür Sönmez'i Ziyaret Etti

Güncelleme:

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kars'ta uğradığı silahlı saldırıda yaralanan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i hastanede ziyaret etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, uğradığı silahlı saldırıda yaralanan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i hastanede ziyaret etti. Mutlu, "Böylesine ağır bir saldırıyı gerçekleştirmiş olan zihniyeti şiddetle kınıyorum" dedi.

Mutlu, geçtiğimiz günlerde Kars'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu kolundan ve bacağından yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez'i, hastanede ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Mutlu, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Sönmez'in sağlık durumuna ilişkin bilgiler aktardı. Mutlu, "Çok değerli hocamızı uğramış olduğu bu menfur saldırı nedeniyle geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak gördüm. Bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Tabii, öncelikle böylesine ağır bir saldırıyı gerçekleştirmiş olan, yapmış olan zihniyeti şiddetle kınıyorum. Ülkemizin yetiştirmiş olduğu çok kıymetli değerlerden birisi olan, ülkemizin gururu bir bilim insanını, bir tıp insanını, ünlü bir cerrahı ve bunun da ötesinde Sarıkamış'ın gerçekten Türk tarihi içerisindeki yeri ve önemini son dönemlerde ortaya çıkarabilmek için gösterdiği çabalarıyla milletin gönlünde çok hususi bir yer edinmiş, böylesine değerli bir bilim insanını, bir tıp insanını menfur bir saldırıyla yaralamış olan zihniyeti ve yapanı ben de kınıyorum. Tek tesellimiz değerli hocamızın sağlığının fevkalade iyi olduğunu görmek. Fevkalade yüksek bir motivasyonları var. Oldukça güçlü zaten, süratle iyileşiyor. Mesleğini icra etme noktasında en ufak bir sıkıntısı olmayacağını kendisi de ifade etti. Bu onun için çok önemli bir değer" şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Mutlu, açıklamaların ardından ziyaretin ardından hastaneden ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Bingür Sönmez İstanbul Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title