Haberler

Vali Mutlu "İstanbul Güvenli Bir Şehir 24 Saat Nöbetteyiz Görevdeyiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda açılışını yaptığı 'Aşk-ı Nebi Zikir Taneleri' sergisi akşam saatlerinde son misafirlerini ağırdı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, basın mensuplarının Sarai Sierra cinayeti ile ilgili sorusu üzerine, "İstanbul diğer metropollere göre çok güvenli bir şehir. Bu bir cinayettir. Tüm ihtimalleri değerlendiriliyor. Amaç burada fail yahut failleri yakalamaktır. 24 saat nöbetteyiz. Görevdeyiz." dedi.

Ana sponsor olan Doğuş Grubu'nun düzenlediği davetle bir güne özel olarak uzatılan Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki 'Aşk-ı Nebi Zikir Taneleri' sergisini Kapanış gecesine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, serginin ana sponsoru Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı çok sayıda davetli katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir birlikte gezdi. Sergiye, İbrahim Kutluay eşi Demet Şener birlikte geldi. Yüzlerce kişi, ücretsiz olarak gezdiği sergide, 200 Adet Hilye-i Şerif ve 300 adet kıymetli materyallerden oluşan tesbihleri görme fırsatı buldu.

Sergiyi izlemeye gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, basın mensuplarının Amerikalı Sarai Sierra cinayeti ilgili son gelişmeler hakkında sorularını yanıtladı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Olay yerinde aramalar sürüyor. Asıl aradığımız fail yahut failleri yakalamaktır. Önemli olan budur. Mevcut deliller ve ihtiyaç duyduğumuz diğer delil ile birlikte emniyetimiz özel kurduğu ekiple hassas olarak takip ediyor. İstanbul böyle bir hadiseyi yaşadığı için üzgün.Yabancı bir konuğun yaşadığı bu hadise hepimiz için yaralayıcı. Pek çok olayda failleri bulduğumuz gibi inşallah bu olayı da çok titiz çalışmak suretiyle neticelendirip failini bulacağız. Ailesi hassas ve yakın ilgiden dolayı emniyetimize teşekkür etti" dedi.

İSTANBUL GÜVENLİ BİR ŞEHİR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'un bu vesile ile güvenli bir şehir olduğunu belirterek, "İstanbul dünyanın en güvenilir şehirlerinden biridir. Yaşadığımız olay bir cinayettir. Cinayet suçları itibariyle dünyanın sayılı büyük metropolleriyle mukayese edildiğinde, İstanbul'dan 10 misli 20 misli fazla cinayet vakaları görürsünüz. Bunu teselli vesilesi olarak söylemiyoruz. Bu bir vakadır. Bu yaşanmış olan hadiseye rağmen İstanbul en güvenli şehirdir. Gece gündüz gezebileceğiniz bir şehirdir. Ama tesellidir arkasına sığınarak rahat etmek gibi bir durumumuz yoktur.Biz 24 saat kesintisiz en istanbul un huzuru ve güvenliği nöbetteyiz görevdeyiz. Arkadaşlarımız bunların fail ve faillerini mutlaka bulacaktır.İstanbul bizim gurur şehrimizdir" dedi. Yapılan konuşmaların ardından sergi kapandı - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title