Haberler

Vali Mutlu Dünya Çocuklarıyla "Barış Ekmeği" Pişirdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Asya’nın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklar İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermek amacıyla kendi ülkelerinden getirdikleri unla Esenler’de ‘Barış Ekmeği’ pişirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Asya'nın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklar İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermek amacıyla kendi ülkelerinden getirdikleri unla Esenler'de 'Barış Ekmeği' pişirdi.

Esenler Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Barış Ekmeği Festivali Asya'nın dört bir yanından çocukları biraraya getirdi. Afganistan, Taylan, Gürcistan, Pakistan gibi ülkelerden gelen dünyaya kardeşlik ve barış mesajını Esenler'den veren çocuklar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte ülkelerinden getirdikleri unları hep birlikte yoğurarak hamur yaptı. Yaptıkları hamurlara sevgileriyle şekil veren dünya çocukları, dünyada barış ve huzura dikkat çekmek için barış ekmeği yaptı. Vali Mutlu, 'Haydi ya Allah' diyerek ekmeği çocuklarla birlikte fırına attı. Vali Mutlu, daha sonra pişen ekmeğin tadına baktı.

"ÇOCUKLAR, GÖNÜL BAHÇEMİZİN MİS KOKULU ÇİÇEKLERİ"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı konuşmada, çocuklara, "Dünyanın en güzel çiçekleri. Gönül bahçemizin mis kokulu çiçekleri" şeklinde hitap etti.

Bu gün güzel ilçemiz Esenler'de 5'inci kez tertip edilen çok güzel bir organizasyonda bir ekmek yoğuracağız bu ekmek elbetteki kutsal fakat bir özelliği var. Bu kez sevgimizi, kardeşliğimizi maya olarak kullanacağız ve bu barış ekmeğini dünyayla paylaşacağız. Bir güzel bayrama eriştik. Yarın 23 Nisan. İçimiz neşe dolu, mutluyuz. Bize bu bayramı armağan eden atalarımıza minnet borçluyuz" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın gelecek yıllarda da coşkuyla kutlanacağını belirten Vali Mutlu, "İnşallah Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ve ilelebet bu güzel topraklarda var olacak aziz millet tüm bayramlarını gelecek huzurla refah içinde kutlayacak. Dünyanın çok farklı ülkerinde başta savaş, açlık, kıtlık olmak üzere pek çok çileler içerisinde gözü yaşlı nice çocuklar var. Onları gördükçe yüreğimiz acıyor. Çocukların duasının makbul olduğunu biliyoruz. Barış ekmeğinin bereketlenmesini dünyanın her yerinde barış lokmaların kardeşlik eliyle paylaşılmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

"DÜNYADA BARIŞ OLUNCAYA KADAR EKMEĞİ PİŞİRECEĞİZ"

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yaptıkları festivalle çocukların dilinden dünyaya barış mesajı vermek istediklerini belirterek, "İlk yaptığımız yıllarda savaşın olduğu yerlerdeki çocukları Esenler'de misafir ettik. Oradan getirdikleri unları ekmek yapıp çocuksu bir edayla dünya liderlerine seslenmek istedik. Esenler'deki Ahmet, Ayşe ile dünyanın farklı yerindeki Ahmet, Ayşe'yle aynı duyguyu paylaştığını söyledik. Biz artık dünyada gözyaşı ve kan istemiyoruz. Çocuklar yetim kalsın istemiyoruz diyerek 5 yıl önce çocukların yaptıkları ekmeği bir mektupla beraber dünya liderlerine gönderdik" dedi.

Geçen yıl festival kapsamında Arap ülkelerinden çocukları misafir ettiklerini ifade eden Başkan Göksu, "Bu sene Asya'nın çocuklarını Esenler'de misafir ediyoruz. Bu ülkesinin mayasını katarak ekmek pişireceğiz ve yine dünya liderlerine göndereceğiz. Biz ta ki dünyada barış ve huzur oluncaya, gözyaşı duruncaya kadar bu ekmeği pişirmeye devam edeceğiz. Ekmeğin içine kattığımız duamız ve sevgimizle beraber yeryüzündeki kardeşliğe duamızla katılmanın hazzını yaşamış olacağız" diye konuştu.

Festivale katılan çocuklar, tüm dünyaya barış ve kardeşlik dilerken, İstanbul'u çok sevdiklerini söyledi.

Festivalde çocukların oluşturduğu koro Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için sanatçı Uğur Işılak tarafından bestelenen 'Dombra'yı seslendirdi. Daha sonra Vali Mutlu ve Başkan Göksu, çocukların yaptığı resimlerden oluşan 'Barış Duvarı'nı açtı. Program, çocukların ülkelerinin yöresel müzik ve danslarıyla gerçekleştirmesiyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu 23 Nisan İstanbul Esenler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title