Haberler

Vali Mustafa Toprak Açıklaması

Nöbetin tamamlandığı gece demokrasi nöbetçilerini selamlayan Vali Mustafa Toprak, " Malatya, demokrasi tarihinde ilk anılan illerden birisi olacak" dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ / PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası tüm Türkiye de olduğu gibi Malatya'da da demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan Malatyalılar Demokrasi Nöbetini 10 Ağustos 2016 tarihinde tamamladı. Malatyalılara teşekkür eden Toprak, "15 Temmuz akşamı hainlikte ve ahlaksızlıkta sınır tanımadan sinsice devletin kurum ve kuruluşlarının, şerefli Türk ordusunun, kahraman emniyet güçlerinin ve halkımızın içine sızarak, bir asalak gibi, kan emici ve işi bittikten sonra kanını emdiği canlının ölümüne sebep olan bir keneden daha beter yaratıklar olan FETÖ/ PDY terör örgütünün kalkıştığı darbe girişimi tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da engellenmiş ve demokrasi nöbetleri ile de bertaraf edilmiştir. Bu olay ülkemiz tarihinde bekli de dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanettir. Bu ihanetin karşısında milletimizin iradesini, demokrasiye olan inancını, gücünü temsil eden vatandaşlarımız dimdik ayakta durarak karşı gelmişlerdir. Darbe girişiminde Ankara ve İstanbul'dan sonra Malatya bu hainler için önemli bir nokta idi. 2. Ordu Komutanlığı ile 7. Ana Jet Üs Komutanlığının ilimizde olması, darbeci hainlerin planlarını bu yönde yapmalarına sebep olmuştur. Bu hainler buranın önemini bildikleri için haince ve alçakça planlarını bu yönde yaparlarken Malatyalı hemşehrilerimizin tüm katmanlarıyla birlikte kenetlenerek karşı durması ile başarısızlığa uğramışladır" şeklinde konuştu.

Toprak, 15 Temmuz'da Türkiye'nin bin yıllık tarihi geçmişi içerisinde hiçbir şekilde yanından, uzaktan, yakından yaşamadığı bir ihaneti yaşadığını ifade etti. Toprak, "Kurtuluş Savaşı'nda İngiliz'in, İtalyan'ın, Fransız'ın, Yunan'ın giremediği Malatya'ya bu hain teröristler, Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sinsice sızarak, kendini gizleyerek, şerefli ordumuzu kullanarak, ordumuzu asla ve asla temsil etmemelerine rağmen o kisve altında Malatya'da terör estirmeye çalışmışlar, Malatya'ya ve ülkemize ciddi bir acı yaşatmışlardır. Bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 26 gündür bu hainlere karşı dimdik ayakta durarak, hainlerin gerçekleştirmeye çalıştığı provokasyonlara gelmeden birlik ve beraberlik içerisinde demokrasiye, milli iradeye, bayrağına, milletine, vatanına, devletine sahip çıkarak bu değerlerini cansiperane koruyan, bu uğurda şehitler veren, Alevisi ile Sünnisi ile Kürdü ile Türkü ile erkeği ile kadını ile kucağında torunuyla gelen dedeleri nineleri ile gençleri ile 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nı doldurarak, Demokrasi Nöbetine katılan tüm Malatyalı hemşehrilerimizi, siyasi partilerimizi, sivil toplum örgütlerimizi, inanç önderlerimizi, kurum ve kuruluşlarımızı, basın ve medya kuruluşlarımızı takdir ettiğimi belirtir, herkese ve her kesime ayrı ayrı teşekkür ederim. İsmi kayısı ile özdeşleşen Malatya, demokrasiye olan inancı ve hain kalkışmadaki dik duruşu nedeniyle ileride demokrasi tarihinde ilk anılan illerden birisi olacaktır, buna olan inancımı belirtirken, Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı makamının ve tüm bakanlık makamlarının bir temsilcisi olarak bizlerin Fetullahçı Terör Örgütünü / Paralel Devlet Yapılanmasını ve bu adi yapılanmanın tüm uzantılarını detaylı bir şekilde ortaya çıkararak, ilimizde hangi kurum ve kuruluşlara sinmişlerse, bu kurum ve kuruluşlardan hukuk kuralları çerçevesinde yaptığımız titiz, ciddi ve ivedi çalışmalarımızla temizleyeceğimizi vatandaşlarımıza önemle belirtmek isterim" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Toprak Türkiye Malatya Yerel Haberler

title