Haberler

Vali Memiş Süleymaniye'de İncelemelerde Bulundu

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberinde kalabalık bir heyetle kentin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi ve bitişiğinde yapımı planlanan kayak merkezi alanında incelemelerde bulundu.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberinde kalabalık bir heyetle kentin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi ve bitişiğinde yapımı planlanan kayak merkezi alanında incelemelerde bulundu.

İlk olarak Süleymaniye Kış Sporları Merkezinde incelemelerde bulunmak üzere 2 bin 200 metre rakımlı zirveye giden Vali Memiş'e Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, İl Genel Meclisi üyeleri ve İl Özel İdaresi Ar-Ge Bürosu görevlileri eşlik etti.

Burada yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Memiş, zirvede yapımına başlanan Meteoroloji İstasyonu çalışmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduktan sonra çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra 3.derece doğal ve kentsel sit alanı olan Süleymaniye Mahallesine geçen Vali Memiş, burada da Sultan Süleyman Han Camii içerisinde devam eden çalışmaları inceledikten sonra beraberindeki heyetle durum değerlendirmesi yaptı.

Bugüne kadar hem Süleymaniye Mahallesi hem de kayak merkeziyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi alıp rapor ve haritalar üzerinden değerlendirmelerde ve fikir alışverişinde bulunan Vali Memiş, son durumla ilgili bir rapor hazırlanması ve yol haritası belirlenmesi talimatını verdi.

İlgili kurumların tam bir koordinasyon içerisinde çalışmaları yaparak kısa sürede kendisine ulaştırmasını isteyen Vali Memiş, bugüne kadar yapılan tüm çalışmalar için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Süleymaniye Kayak Merkeziyle ilgili altyapıya yönelik daha önce yapılmış çalışmalar olduğunu, burayla ilgilenen bir ekibin olduğunu ve bilgi dağarcığının bulunduğunu kaydeden Vali Memiş, "Kayak merkeziyle ilgili olarak yol haritasını çıkaracağız. Önümüzü göreceğiz. Önceden yapılmış güzel çalışmalar var. Bölge çok iyi. Süleymaniye'ye kadar olan altyapıyı nerdeyse tamamladık. Herkesin burada emeği var. Emeği geçen önceki Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi üyelerimize, Özel İdare çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu çalışmaların artık daha da ileriye götürülmesi gerektiğini vurgulayan Vali Memiş, "Artık meyvesini yiyebilecek aşamaya geçmemiz lazım. Bu planlamaları yaptıktan sonra Milletvekillerimizle paylaşıp ilgili Bakanlıklarla görüşeceğiz. Yaklaşık 50 milyon liralık bir yatırımla nerdeyse il merkezinden zirveye kadar teleferikle çıkmak mümkün. Bu çok büyük bir rakam değil. İlimizde devam eden büyük göletlerden bir tanesinin maliyetinde. Bunu Özel İdare imkanlarıyla değil de merkezi idare imkanlarıyla yapacağız" diye konuştu.

Süleymaniye Mahallesinde ise Özel İdare ve Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları olduğunu, yol gibi altyapı çalışmalarının sona yaklaştığını kaydeden Vali Memiş, "Burada çok büyük bir emek var. Artık sona gelmişiz. Gelecek olan 2 milyon lira daha bir paramız var. Onu da hemen ihale ederek mahallenin içerisindeki altyapıda kullanacağız. Buranın altyapısını yollar itibariyle bu yıl tamamlayacağız. Önümüzdeki yıla hiçbirşey bırakmayalım" diye konuştu.

Her iki proje için de hukuksal olarak nerede olunduğuyla ilgili bir çalışma yapılmasını da isteyen Vali Memiş, bu çalışmanın ardından tıkanıklıkları gidermenin kendilerinin görevi olduğunu belirterek, "Nerede eksiğimiz var, nerede tıkandık onu bilelim ki oraları aşalım. Bu bizim görevimiz. Bürokratlar olarak başta benim sorumluluğumda olan bir iş. Bunu birlikte aşacağız. Tıkanan yolların anjiyosunu yapacağız. Tespitlerimizi siyasetçilerimize ileteceğiz" ifadelerini kullandı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şenol Turan Süleymaniye Okay Memiş Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title