Haberler

Vali Memiş Muhtarlara Seslendi

Gümüşhane’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimi ve muhtarlar toplantısı yapıldı.

Gümüşhane'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimi ve muhtarlar toplantısı yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Salonunda düzenlenen programa Vali Okay Memiş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Defterdar Turan Kemer, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Vakıf Müdürü Aytekin Türkyılmaz, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve Merkez ilçeye bağlı köylerin muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Memiş, her zaman olduğu gibi yine istişare edeceklerini belirterek, "Daha önceki toplantılarda da ifade ettiğimiz üzere 2 yıl içinde asfaltı yapılmamış köy bırakmayacağız dedik. Bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık. Özellikle merkez ilçede hemen hemen asfaltı yapılmamış köyümüz kalmadı. İlçelerimizde biraz sıkıntılarımız var. İçme suyu eksiklerimizi de gidereceğiz" dedi.

Göreve geldiği günden beri ziyaret ettiği her köyde mutlaka eğer varsa büyük bir ahırı ziyaret ettiğini, bunun sebebi olarak da hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Memiş, "Bu konuda ilimizde çok başarılı örnekler var. Ancak başarılamamış örnekler de var. Biraz bizim bürokrasiden de şikayetler var. Hibe uygulamalarında zorluklar yaşandığına dair sorunlar iletiyor vatandaşlarımız. Bunu mutlaka iyileştirmemiz lazım. Biz gidip vatandaşın eksiğini çözeceğiz" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta sonu Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Turizm Merkezinde kayak sezonunu başlattıklarını hatırlatan Vali Memiş, "Koşa koşa Ayder'e, Uzungöl'e gidiyoruz. Burnumuzun dibinde 20 dakikada ulaşabileceğimiz Zigana var, Limni Gölü var. Kendi değerlerimizin farkında bile değiliz. Gümüşhane'nin tüm yaylalarının, tüm köylerinin öykündüğünüz yerlerden aşağı kalır tarafı yok. Her köyümüz birer turizm acentesi gibi çalışmalı. Seneye bu caddelerde Arap turistleri gördüğünüzde şaşıracaksınız" tespitinde bulundu.

Gümüşhane'de göreve başlayalı 6 ayı doldurduğunu, bugüne kadar hemen tüm köyleri gezdiğini ifade eden Vali Memiş, özellikle yaz aylarında köylere gittiğinde köylerin tıklım tıklım olduğuna dikkati çekerek, "Şuan kimse yok belki ama yazın 2 katına çıkıyor. Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımız yaz aylarını köylerinde geçiriyor. Biz onlara ev yapma imkanı sağlayacağız. Yazın nüfusumuz 300 bin oluyor. Yılın en az yarısını Gümüşhane'de yaşıyorsa vatandaşlarımız Gümüşhane'de ikamet ediyor şeklinde yazılmasının hukuken ve idari olarak hiçbir sakıncası yoktur" dedi.

"Cep telefonu çekmeyen alanlar için bir ekip dolaşıyor"

Gümüşhane genelinde cep telefonu çekmeyen köylerle ilgili bir ekibin Gümüşhane genelini dolaştığını kaydeden Vali Memiş, "Ankara'dan ekip çağırdık. Cihazlarıyla geldiler, araçlarıyla geziyorlar. Nerede az çekiyorsa bunları cep telefonu operatörlerine söyleyecekler" diye konuştu.

Merkez ilçeye çok yakın olan Akçakale, Tekke ve Mescitli köylerinin artık Gümüşhane Merkez'le birleştiğini, bu üç köyü mutlaka il merkezine dahil ederek şehri büyüteceklerini vurgulayan Vali Memiş, "Bu devletin meselesidir. Bu Belediye'den çok bizim meselemizdir. Bu zorunlu olarak değil de gönül rızasıyla olsun. Belediyemiz de buralara iyi hizmet edecek. Artık bu üç köyün çöplerini Gümüşhane Belediyesi alıyor. Sizler de yardımcı olun bize nüfusumuzu artırmamız, ilimizi büyütmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine Yağmurdere karakolunun yerine bir kalekol inşa edeceklerini, geçici olarak karakolun Kale köyüne alındığını kaydeden Vali Memiş, vatandaşlardan endişe etmemelerini en kısa sürede yine aynı yere kalekol yapılacağını ifade etti.

Vali Memiş, özellikle gurbette yaşayanların doğdukları köylerde ev yapmalarıyla ilgili yaşanan sıkıntıların çözülmesi için talimat verirken, "Bütün köylerimizde konut yapamıyorum diyen muhtar beni bulsun. 93 köyümüzde her köyde 1 ev yapılsa 93 ev yapılacak. Bu aynı zamanda ilimizin ekonomisine de katkı sağlayacak. Sosyo kültürel ve milli manevi değerleri, sılai rahim yapmak için köye gelecek gurbetteki vatandaşlarımız" şeklinde konuştu.

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ise bu toplantıların önemine dikkat çekerek, "Bugün seçimde 1 köy muhtarı seçeceğiz, yarın da mahalle muhtarlarından seçeceğiz. Çok acil durum olmadıkça bu toplantılara katılalım. Bu toplantılara gelmezsek yarın yapılan yanlış veya aksaklıklarda hesap sorma şansımız olmaz. Seçimlerin ilimize, köylerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gizli oylama yöntemiyle yapılan seçimde Tamzı köyü muhtarı Alim Yılmaz vakfın mütevelli heyeti üyeliğine seçildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Ekrem Akdoğan Okay Memiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title