Haberler

Vali Kürklü İlçeleri Geziyor

Güncelleme:

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Gölhisar ve Altınyayla ilçelerinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Gölhisar ve Altınyayla ilçelerinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Vali Kürklü, Gölhisar'ı ziyaretinde Kaymakam Yasin Kırcı'dan ilçenin ekonomik ve sosyal yapısı hakkında bilgi aldı. Kırcı, ilçenin en önemli geçim kaynağının tarım olduğunu belirterek, son dönemde seracılık alanında önemli kazanımlar sağlandığını söyledi.

Gölhisar Gençlik Merkezi için yakın zamanda ihaleye çıkılacağını, Gölhisar Devlet Hastanesinin ise bitmek üzere olduğunu anlatan Kırcı, 500 kişilik öğrenci yurdunun bittiğini, Anadolu İmam Hatip Lisesinin yüzde 80 oranında tamamlandığını ve 192 konutluk TOKİ inşaatlarında da son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Ramazan Canural da Telekom hatlarını yeraltına alacaklarını, ilçeye doğal gaz getirmek için de çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Kürklü, Gölhisar Devlet Hastanesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında da incelemelerde bulundu.

Daha sonra Altınyayla ilçesini ziyaret eden Vali Kürklü, Kaymakam Mehmet Ayhan ve Belediye Başkanı Ahmet Serttaş'tan bilgi aldı. İlçedeki mantar üreticilerini, çan ve kalaycı ustalarını, sipsi ve cura atölyelerini gezen Kürklü, vatandaşlarla da sohbet etti.

Altınyayla ziyaretinin ardından Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'ni gezen Vali Kürklü, Kazı Başkanı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru'dan bilgi aldı.

Özüdoğru, 2008 yılından bu yana kazılara devam ettiklerini, kente turların düzenlenebileceği bir gezi güzergahı oluşturmayı planladıklarını ifade etti.

Vali Kürklü, ziyaretlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, antik kentte yapılan çalışmalardan memnun olduğunu söyledi.

Kibyra'nın bir "hazine gibi" olduğunu belirten Kürklü, şöyle konuştu:

"Hocamızdan kentin tarihini dinledik ve gördük ki burası bir derya. Dolayısıyla bu değerlerimizi iyi tanıtmamız gerekiyor. Bununla birlikte Gölhisar halkının antik kente sahip çıkması da ayrıca sevindirici bir durum. Gölhisar halkı tarihine sahip çıkıyor diyebiliriz. Bundan sonraki süreçte bölgedeki diğer turistik yerlere entegre bir şekilde buraları günlük tur kapsamına alabilirsek bizim için son derece sevindirici birşey olacak. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Kürklü Altınyayla Gölhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title