Haberler

Vali Küçük: Urfa Güvenli Bir Kent

Güncelleme:

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, son dönemlerdeki olaylara değinerek Şanlıurfa'nın çok güvenli bir yer olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa'nın çok güvenli bir yer olduğunu belirterek, vatandaşların günlük yaşamda endişe edeceği, tereddüt edeceği herhangi bir olayın yaşanmadığını söyledi.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından basın mensuplarına özel bilgi akışını sağlamak için Şanlıurfa Valiliği'nde 'Basın Merkezi' oluşturuldu. Basın Merkezi hakkında bilgi verilmek üzere BYEGM Şanlıurfa Şube Müdürü Şerafettin Akın tarafından basın mensuplarına yönelik toplantı düzenlendi.

Toplantıya Vali İzzettin Küçük, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Şaban Kalafat, BYEGM Basın Danışmanı Ali Öztürk, Şanlıurfa İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Madenli ve gazeteciler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Küçük, kurum olarak yerel medyayı çalışma ortağı olarak gördüklerini belirterek, "Bu ilin daha güzel günlere ulaşması için yaptığımız çalışmalarda muhakkak en büyük ortağımız yerel medyadır. Yerel medyaya teşekkür ediyorum. Özellikle son günlerdeki tavrıyla, duruşuyla Şanlıurfa'ya büyük bir katkıda bulunmuşlardır. Yerel medya, sürekli güzel şeyler çizen bir yaklaşım içerisindedir. Şanlıurfa Valiliğinde Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünde bir basın merkezi açıldı ve çalışmaya başladı. Basın mensupları oranın sahibidir, onların işbirliği içerisinde çalışmaları bizi de memnun eder" dedi.

Küçük, Şanlıurfa'da bazı olumsuz olaylar olmasına rağmen gider çizgisinin hep yukarıya doğru çıktığını da sözlerine ekleyerek, "Eğitim, turizm ve sanayi hususlarında biz duruşumuzu, tavrımızı değiştirmeyeceğiz. Bu konu her zaman bizim birinci gündem maddemiz olacaktır" diye ifade etti.

"VATANDAŞLARIN TEREDDÜT EDECEĞİ HİÇ BİR ŞEY YOK"

Son dönemde meydana gelen olaylara da vurgu yapan Küçük, "Türkiye çapında bu hususta bir sıkıntı olduğu gözüküyor ama bizim gündemin esiri olmamamız lazım. Şanlıurfa'da güvenlik güçlerimiz her yönden tedbirleri almıştır. Meydana gelen iki olay Şanlıurfa'nın doğasından, içinden çıkmış bir terör olayı değildi, tamamen dışarıdan kaynaklı bizimle ilgisi olmayan, Şanlıurfa ile ilgisi olmayan iki tane olaydı. Şanlıurfa çok güvenli bir yer. Görüyorsunuz Şanlıurfa'da herhangi bir toplumsal olay, kargaşa, kaos hiç bir şey yok. Biz tekrar bu güven ortamını insanların zihninde de gerçekleştireceğiz. Vatandaşların korkacağı, tereddüt edeceği hiç bir şey yok" şeklinde konuştu.

Vali Küçük, Akçakale'de bazı bölgelerin 15 günlük boyunca alınan 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi'nin kaçakçılık olaylarını önlemek için alındığını bildirdi.

Basın toplantısı daha sonra gazetecilerin gündem hakkındaki sorularına verilen cevaplarla devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ali Öztürk Madenli Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title