Haberler

Vali Küçük'ten Erkeklere "Şiddet" Çıkışı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bir programda yaptığı konuşmada kadına şiddet konusunda çarpıcı ifadeler kullandı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bir programda yaptığı konuşmada kadına şiddet konusunda çarpıcı ifadeler kullandı. Küçük, "Benim kanaatimce kadına şiddetin en önemli nedenlerinden bir tanesi daha çocukluğundan beri pohpohlanan, sırtı sıvazlanan, şımartılan erkek çocukları" dedi.

Şanlıurfa'da bir alışveriş merkezinin konferans salonunda Kadınlar Günü nedeniyle "Kabe'nin Kucağında Bir Teslimiyet Hikayesi: Hz. Hacer" konulu konferans düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez'in konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, kadına şiddet konusunda çarpıcı ifadeler kullandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak ve devletin kadına desteğini göstermek amacıyla programa katıldığını belirten Küçük, "Yine kadına yönelik şiddet, kötü muamele devam ediyor, ama çok iyi şeylerde oluyor. En son Allah rahmet eylesin Özgecan kızımızın hunharca bir katliam ile vefat etti. Onun akabinde Türkiye'de çok özlediğimiz, arzuladığımız tablo ortaya çıktı. Siyasi görüşü, toplumsal statüsü, sosyal sınıfı ne olursa olsun bütün insanlar şiddetle bu olayı kınadı, tavır aldı ve seslerini yükseltti, ihtiyacımız olanda buydu" dedi.

Kadını şiddetten korumak ve erkeği caydırmak için pek çok mevzuat, kanuni ve hukuki düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Vali Küçük, bu düzenlemelerin bir noktadan sonra yeterli olmadığını kaydetti. Kadına şiddet sorununun sadece devletin çözebileceği bir konu olmadığını anlatan Küçük, "Bu sadece devletin yürütebileceği bir iş değil, herkesin bu konuya el birliği ile destek vermesi gerekiyor. Nasıl mı? Eğer bir yerde bir kadın şiddet görüyorsa, kocasından, babasından veya herhangi birinden şiddet görüyor ise genel olarak herkes seyrediyor. Düşünün mahallelerde duyuyoruz. 'Şu adam, şu kadını dövüyor' diye. Kimse sesini çıkarıyor mu" diye konuştu.

Kadına şiddet uygulayan erkeği 'gaddar erkek' olarak tanımlayan Küçük, gaddar erkeklerin toplumdan soyutlanması ile şiddetin önüne geçilebileceğini söyledi. Bir taraftan da kadının her anlamda güçlendirilmesi gerektiğini anlatan Küçük, şöyle devam etti:

"Böyle gaddar erkekler, neden anlar. Ayıplamaktan, toplum içerisine çıkarılmamaktan anlar. Ayıplanması lazım böyle bir adamın, kınanması lazım, yüzüne bakılmaması lazım, aşağılanması lazım. Bu bütün kanunlardan daha etkili ve güçlü bir yöntemdir. Bizim yapmamız gereken kadını güçlendirmektir. Her anlamda kadını güçlendirmektir. Bunu yapmamız lazım. Devletimiz bununla ilgili pek çok düzenleme yapıyor."

"ŞİDDETİN SEBEBİ ŞIMARTILAN ERKEKLER"

Vali Küçük, kadına şiddetin en temel sebeplerinden birinin de küçük yaştan itibaren erkek çocuklarının şımartılması olduğunu söyledi. Kız ve erkek çocukları arasında ayrım yapılmamasını isteyen Vali Küçük, "Bir de hepimizin bildiği bir şey var. Yanlış bir şey. Çocuklarımız arasında asla ayrım yapmamız lazım. Benim kanaatimce kadına şiddetin en önemli nedenlerinden bir tanesi, daha çocukluğundan beri pohpohlanan, sırtı sıvazlanan, şımartılan erkek çocukları. Bir türlü o şımarıklıktan vazgeçmiyor. Geçmek gerektiği zaman bile vazgeçmiyor. 'Kız çocuğu sen şöyle git bakalım' gibi onun davranışlarında ve sözlerinde hep utanılır bir tavır ortaya konuluyor. Hep ataerkillik ediliyor. Ama oğlan çocuğu her zaman şımartılıyor. O şımartılmayı emin olun hayatın sonuna kadar bırakmıyor. Hep o şımarık haliyle eziyor" dedi.

Vali Küçük'ün konuşması boyunca yanında duran Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ise Küçük'ün konuşmalarına alkışlarla destek verdi. Vali Küçük, Müftü Açık ve koruma ve gazetecilerden başka erkeğin bulunmadığı programa kadınların büyük ilgi gösterdiği ve salonu hınca hınç doldurdukları görüldü. Program, Hatice Kübra Görmez'in İbrahim Peygamber'in eşi Hz. Hacer'in hayat hikayesinden kesitler anlatması ile devam etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title