Haberler

Vali Küçük Mevlana Camii İnşaatında

Güncelleme:

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yapımı devam eden Mevlana Külliyesi inşaatını ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

Şanlıurfa Mevlevihane Yaşatma ve Kültür Derneği tarafından Şanlıurfa Ticaret Merkezi civarında yapılan külliye inşaatında Dernek Başkanı Kasım Hafız olarak bilinen Kasım Sezer ve Habib Arslan'la görüşen Vali İzzettin Küçük, çalışmalar hakkında Kasım Hafız'dan bilgi aldı.

Yapılan külliyeye gerekli desteği vereceklerini ifade eden Vali Küçük: "Bu güzel eser için elimizden gelen her türlü imkan sağlanacaktır" dedi.

Şanlıurfa Mevlevihane Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı Kasım (Hafız) Sezer ise desteklerinden dolayı Vali İzzettin Küçük'e teşekkür ederek: "Külliyemizin inşaatına destek olan herkese Sayın Valimizin nezdinde teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin de destekleri bu yolda bizlere güç verecektir" dedi.

20 dönüm alan üzerinde bölgenin en büyük külliyesi olacak şekilde yapımı devam eden külliyede 5 bin kişilik caminin yanı sıra, erkekler ve bayanlar için ilim ve hafızlık medresesi, Mevlevihane Dergâhı, Arapça, Farsça ve İngilizce derslerin verileceği alanlar yer alacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Habib Arslan Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title