Haberler

Vali Köşger'den Sinop Gazeteciler Cemiyeti'ne Veda Ziyareti

Son Valiler Kararnamesi ile Bingöl'e atanan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Son Valiler Kararnamesi ile Bingöl'e atanan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Köşger, ziyarette, Sinop'un kendisi için kişisel tarihinde çok önemli bir sayfayı teşkil ettiğini söyledi.

"Sinop benim ilk göz ağrım" diyen Vali Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sinop'la bizim hikayemizin özeti şu; 'Çok muhabbet tez ayrılık getirir' diyorum. Kaldığım süre içerisinde hem Sinop'u hem de Sinopluları çok sevdim. Ayrılık biraz erken oldu. Başladığımız ve yön verdiğimiz işler vardı. Onların en azından ortaya çıkışını görmeyi arzu ederdim ancak devletimiz bizi başka yerlere görevlendirdi.  Sinop önümüzdeki dönemde tarihten gelen ve hak ettiği değerleri yeniden kazanacak bir il konumuna gelecek. Sinop kültürel anlamda ufku açık önemli bir liman şehri. Sinop'un önümüzdeki 10 yıllık periyodu çok önemli. Bu 10 yılı Sinop'u idare edenlerin iyi idare etmesi ve iyi yönetmesi lazım."

Sinopla ilgili yapılan çalıştayla ilgili açıklamalarda da bulunan Köşger, "Bu çalıştayla birlikte Sinop'un bundan sonraki stratejik hedeflerini belirledik. Sinop'un kontrol edebileceğimiz bir tarafı ve kontrol edemeyeceğimiz bir tarafı var. Bizim kontrolümüz dışında merkezi hükümetin alacağı karara bağlı olan bir Nükleer Santral ve bunun beraberinde getireceği bir ivme mevzusu var. Biz onun sonuçlarından etkileneceğiz ve sonuçlarını yönetmemiz lazım. Nükleer Santralin İnşa sürecinde 10 bin kişi yoğun sezonda buraya çalışmaya gelecek. İlk ünite 2023'te açılacak, eş zamanlı olarak da diğer ünitelerin temelleri atılacak ve bu inşa süreci 2033 yılına kadar devam edecek. Yani 20 yıl içinde 5 bin ile 10 bin arasında sabit çalışan insan olacak burada. Bunların getireceği bir nüfus ve istihdam olacak. Bunların yönetilmesi lazım. Buraya konut alanı, sosyal donatı alanı, sağlık ve okul alanlarının oluşturulması lazım. Bunların yönetilmesi lazım."

Sinop'ta yapılacak nükleer santralin Akkuyu Nükleer Santrali'nden farklı olarak yüzde 70 yerli katkıyla yapılacağını ifade eden Köşger, yerli katkının neler olacağının envanterinin çıkartılması bu konuda Sinop'a yol gösterilmesi ve kentin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Nükleer santralle turizm arasında sıkıntı olmayacağını savunan Köşger, şunları dile getirdi:

"Biz yeter ki bu konuda kendi kendimizi ayıplı hale getirmeyelim. Paris'in dibinde 6 tane nükleer santral var, bu dünyanın gündemine geliyor mu? Paris'te sadece Eyfel Kulesi'ne çıkan turist sayısı 12 milyon. Fransa dünyanın en çok turist çeken ülkesi, 80 milyon turist gidiyor Fransa'ya. Fransa enerjisinin yüzde 75'ini nükleer santralden sağlıyor. Hiç gündeme getiriyorlar mı Fransa'da nükleer santral var diye. Hiç getirmiyorlar. Biz kendi kendimizin kuyruğuna teneke bağlamayalım yeter ki. Bizim millet olarak böyle bir vasfımız var. Biz kendi kendimizin kuyruğuna teneke bağlıyoruz. Kendi kendimizi ayıplı hale getiriyoruz. Daha nükleer santral gelmeden tantanası başlıyor. Bir dakika hele bir dur! Hakikaten çevreye bir zarar verecekse biz de karşı duralım. Vatandaşlarımıza zarar verecek olan bir şeye neden talip olalım ki."

Sinop'un kalkınmasıyla ilgili stratejik hedeflerinin turizm ve eğitim olduğunu da hatırlatan Köşger, "Turizmle ilgili Sinop'ta ne eksik diye baktık. Öncelikle tanıtım eksikliği var. Bunu aşmak için çalışma rotasını hedefledik. Sinop'a gelen turistler yeterince istifade edemiyor.Örneğin bozulmamış doğa turizmi var, bundan yeterince yararlanılmıyor. Turist geliyor istediği gibi para harcayamıyor. Çünkü yöresel ürünler, hediyelik eşyalar tam pazarlanamıyor. Yöresel, orjinal otantik nesneler yok gibi. Organik ürünlerin ambalajlanıp sunulması lazım. Sinop'ta turiste bunları sunamıyoruz. Bunun için İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesi başlattık" dedi.

Ziyaret sonunda Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, Vali Yavuz Selim Köşger'e Sinop'a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı cemiyet yönetimi ve üyeleri adına plaket takdim etti, Köşger'e yeni görev yeri olan Bingöl'de başarı dileklerini iletti.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Bingöl Sinop Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title