Haberler

Vali Köşger'den "İnceburu" Açıklaması

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "İnceburun'da sürdürülen ağaç kesimlerinin, yapımı planlanan Sinop Nükleer Güç Santrali ile ilgisi bulunmamakta.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, " İnceburun'da sürdürülen ağaç kesimlerinin, yapımı planlanan Sinop Nükleer Güç Santrali ile ilgisi bulunmamakta. Bölgede bir yıl içerisinde 64 bin 578 ağaç kesilirken, 2014 yılı içerisinde bu kesilen ağaçların yerine 216 bin fidan dikildi" dedi.

Geçen pazartesi günü Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyelerince Sinop'un İnceburun mevkisinde yapılan basın açıklamasında, 215 bin ağacın kesilerek katledildiği iddia edilmişti. Konuya ilişkin çıkan haberler üzerine Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger açıklama yaptı. Köşger açıklamasında kesimin rutin olarak yapılan endüstriyel plantasyon çalışmaları olduğunu söyledi. Vali Yavuz Selim Köşger, "Sinop Orman İşletme Müdürlüğü'nün İnceburun mevkisinde yapmış olduğu kesim çalışmaları, yapılması düşünülen Sinop Nükleer Güç Santrali ile herhangi bir ilgisi yok. Hızlı gelişen kızılçam, sahilçamı, dişbudak gibi türlerde yapılan ve Adapazarı, Zonguldak, Kastamonu, Bursa, İzmir, Antalya gibi orman bölge müdürlüklerinde de benzer uygulamalar mevcut. Yapılan çalışma 'endüstriyel plantasyon' çalışmalardır. Söz konusu alanda yürütülen çalışmalar, bu ağaç türleri ile ağaçlandırılmış olan sahaların idare müddetlerinin dolması sebebiyle kesilerek tekrar dikilmesini, hızlı gelişen türlerde ormanlar kurup idare müddetini kısaltarak birim alandan daha çok verim elde etmeyi hedefleyen çalışmalardır. Sinop Orman İşletme Müdürlüğümüz görev alanında 2013 yılında 98 hektarlık sahilçamı ve 165 hektarlık bozuk yapraklı orman sahasında benzer çalışmalar yapılmış, 2013 yılı içerisinde 64.578 adet ağaç kesilmesine karşılık bu sahalarda dozer ile arazi hazırlığının ardından 2014 yılı Mart ayı içerisinde 165.000 adet sahilçamı ve 51 bin adet de fıstıkçamı olmak üzere toplam 216 bin adet fidan dikilmiştir. Yine Sinop Orman İşletme Müdürlüğü görev alanında 2014 yılı içerisinde İnceburun mevkisinde 37 hektar, Yeniçam mevkisinde 27 hektar, Bektaşağa mevkisinde 52,3 hektar ve Dibekli mevkisinde 31,6 hektar olmak üzere 147,9 hektarlık bir sahada benzer çalışmalar yapılacak. Bu sahalarda kesimlerin ardından yapılacak arazi hazırlığı sonunda 2015 yılı mart ayı içerisinde toplam 247 bin adet sahilçamı fidanının dikimi gerçekleştirilecektir" diye konuştu. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İnceburun Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title