Haberler

Vali Koçak "Aydın Turizm Platformu" İçin Kuşadası'nda

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Turizm Platformu'nun oluşturulması için Kuşadası'nda turizmcilerle buluştu.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Turizm Platformu'nun oluşturulması için Kuşadası'nda turizmcilerle buluştu.

Kuşadası Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Koçak, turizm platformunun nasıl olacağı yönünde paydaşlarla bir çalıştay yapacaklarını söyledi.

Turizmde eksiklerden birinin de koordinasyon olduğunu belirten Koçak, bu eksikliğin çözülebilmesi için platform ya da birlik oluşturulması yönünde karar aldıklarını dile getirdi.

Koçak, "Birlik oluşturulmasının önünde bir takım yasal engeller ya da zorluklar olduğu belirtildiği için, önce platformla başlama kararı aldık. Problemlerimizi bu platformda konuşup, burada çözüm arayacağız. Zaman içinde yasal düzenlenmelerin tamamlanması halinde birlik yapısına da geçebiliriz. Bugün burada oluşturulacak platformun şekline karar vererek, turizmin sorunlarını çözmeye, turizmi geliştirmek için eylemleri belirleyeceğiz." dedi.

Turizmde bir daralma olduğunda ilk olarak istihdamın olumsuz etkilendiğine dikkati çeken Koçak, şunları kaydetti:

"Böyle durumlarda nitelikli elemanlar korunmak istenirken, diğer elemanların korunması mümkün hale gelmiyor. En önemli daralma istihdam alanında oluyor. Devlet bu konuda bir adım atabilir mi diye düşünürken seferberlik paketi geldi. Bu paketten en fazla turizmin ağırlıklı olduğu Didim, Kuşadası gibi yerlerin faydalanacağını düşünüyoruz."

Toplantıya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Kuşadası Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve daire amirleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Didim Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title