Haberler

Vali Kızılcık MÜSİAD'ın Geleneksel İftar Yemeğine Katıldı

Güncelleme:

Cephanelik Restaurant'ta düzenlenen yemeğe Vali Kızılcık'ın yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yaparak sivil toplumun önemine değinen Vali Kızılcık, "Dünyada tüm insanlar, insan olmalarından dolayı huzuru ve mutluluğu hak etmektedir. İnsanlığın var oluş gayesi onların mutluluğa ulaşması şeklinde tarif edilebilir. Onların mutluluğunu sağlamak için de devlet sistemi başta olmak üzere, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının varlığı çok büyük önem arz etmektedir. Herkesin düşündüğünü çekinmeden ifade etmesi, onu yaşaması ve sonucunda mutlu olabilmesi demokrasinin bir gereğidir. Devletimiz özellikle son yıllarda bunu gerçekleştirmeyi başarmış ve insanımızı mutlu ederek dünyada fark edilen bir ülke haline gelmiştir. Bu farkındalık dünyada birileri tarafından dikkatle takip edildi ki, bu huzurun ileriki dönemlerde kendi etrafında kümelenmeye dönüşeceği ve bu anlayış çerçevesinde dünyada ve bölgede bir yapılanmaya neden olacağı düşüncesiyle provoke edilmeye çalışıldı. Ancak Türk milleti, kamu ve özel sektörüyle bunu fark etmiş ve bu huzur ve sükun ortamını rahatlıkla etrafına haykırır bir konuma gelmiştir" dedi.

Sivil toplumun sosyal sorumluluk duygusuyla hareket edeceğine olan inancını ifade eden Vali Kızılcık, "Toplumsal barışın ve huzurun sağlanmasında sivil toplumumuzun rolü fevkalade önemlidir. Kamu ve özel sektörüyle Trabzon sadece ülkemizde değil, dünyada tanınan bir marka olması yönünde emin adımlarla ilerliyor. Bu konuda elini taşın altına koyan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu akşam aramızda dünyanın bir uçunda 'Bize Her Yer Trabzon' sloganıyla Trabzon'u tanıtan bir misafirimiz var. Amerika'ya gittiğimizde kendisiyle tanışmıştık. Orada Trabzon'u çok iyi şekilde tanıtmaya çalıştığına tanık olduk. Kendisine Trabzon'a hoş geldin diyorum. Trabzon'un marka değerini yükselten, ona katkı veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, Trabzon'la ilgili yapılmakta olan yatırımlara değinerek, Güney Çevre Yolundan Kanuni Bulvarına, kentsel dönüşümlerden organize sanayi bölgelerine kadar birçok konudan özetle bahsetti. Gümrükçüoğlu, "Karayollarımız ile yapılan çalışmalar devam ediyor. Kanuni Bulvarı ile ilgili işlem başlatıldı. Akyazı Stadı yapılıyor. Kentsel dönüşümler hızla sürüyor. Erdoğdu yolu çalışmaları devam ediyor. Organize Sanayi Bölgelerinin altyapıları da hazırlanmaktadır. Trabzon hızla yükseliyor. Valimizin de çok önem verdiği bir konu olan lojistik merkez çalışmalarını hep birlikte tamamlayıp Trabzon'u lojistik merkez ile taçlandıracağız. Trabzon'un hem birlikte kalkındırılmasında iş adamlarımızdan ve sanayicilerimizden çok büyük fedakarlıklar bekliyoruz" dedi.

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu da, ülkemizdeki Türk bankacılık sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Türk ekonomisinin sağlam temellere oturtulması için Türk bankacılık sisteminin yeniden gözden geçirilmesi zaruridir. Türk bankacılık sistemi yapısal olarak teminata değil projelere destek verir hale getirilmelidir. Bankacılık sistemi de projeye dayalı olmalıdır" dedi. Teşvik yasasına da değinen Mahitapoğlu, "5084 sayılı teşvik yasası da bir an önce çıkarılmalıdır. İş hayatına katkı sağlanması için bu çok önemlidir. Göçün önlenmesi için gerekli adımlar hızlandırılmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ali Osman Ulusoy Recep Kızılcık Trabzon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title