Haberler

Vali Kızılcık, Hemofili Hastası Çocuklarla Buluştu

Karadeniz Hemofili Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Hemofili hastası çocuklar ve aileleri Trabzon Valisi Dr.

Karadeniz Hemofili Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Hemofili hastası çocuklar ve aileleri Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından kabul edildi.

Valilik B Toplantı Salonunda yapılan kabulde Karadeniz Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sönmez, dernek üyeleri Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Prof. Dr.Erol Erduran, İşadamı Adnan Bayram, Erol Birsen, Davut Bozkurt, Osman Kenan Aksoy, İşkadını Berrin Karanis, Gazeteci Ali Savaş, hemofilili çocuklar ve anneleri katıldı.

Hemofili hastası olan çocukların geleceğinde herkese büyük görevler düştüğünü söyleyen Vali Kızılcık dernek üyelerine " Bugün sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Gerçekten dernek olarak verdiğiniz hizmet sadece devlet, toplum adına değil insanlık adına yapılan bir hizmettir. Yavrularımızın zor anlarında onlarla ve aileleriyle beraber olup onlara destek olmanız hem bizim geleneğimizin hem de insanlığımızın bir gereğidir.

Özellikle annelerin, çocuklarının bir gülümsemelerine dünyayı verebilecekleri bir durumda, onların yanlarında olup, gösterdiğiniz sosyal sorumluluk ve duyarlılıktan dolayı devletimiz, milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Bütün derdimiz, çabamız çocuklarımızın geleceğidir. Hepimize bu konuda çok büyük görevler düşüyor.

Sizlerle birlikte olmaktan dolayı memnun olduğumu ifade ediyorum" dedi.

Hemofili hastalığı hakkında Vali Kızılcık'ı bilgilendiren Karadeniz Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sönmez, "Derneğimiz 15 yıl önce kuruldu. Hemofili hastalığı çocukluktan başlayıp genellikle erişkin yaşlarda devam eden bir kanama bozukluğudur. Maalesef hastalarımızın kanaması ömür boyunca devam ettiği için toplumda sekerli bir neslin gelişmesine neden oluyor. Bunu engellemek için çocuk yaşta tedaviye başlayıp sekersiz sağlıklı nesiller ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Trabzon'da bir ilk gerçekleştirildi. Hemofili derneğinde ilk defa hemofili olmayan bu hastalığı bilmeyen kişiler hemofiliye yardımcı olmak amacıyla yeni bir yapılanma oluştu. Biz bundan dolayı hekim ve hasta yakınları olarak çok mutlu olduk. Bu yapılanma ile dünyada ilk defa böyle bir oluşum gerçekleşti. Bizde toplum içinde saygınlığa eristik. Geldiğimiz noktada yeni yeni projeler ürettik. Yeni projelerimizle okullarla bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz.

Son olarak yeni bir dergi projesi ile duyarlılık oluşturmak istiyoruz. "dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Kızılcık Mehmet Sönmez Karadeniz Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title