Haberler

Vali Kıraç'tan Çüngüş'teki Okulla İlgili Açıklama

Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesi Atalar köyünde dere yatağında kurulan okulla ilgili açıklamada bulunan Vali Mustafa Cahit Kıraç, köyde yeni bir okul yapılacağının müjdesini verdi.

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesi Atalar köyünde dere yatağında kurulan okulla ilgili açıklamada bulunan Vali Mustafa Cahit Kıraç, köyde yeni bir okul yapılacağının müjdesini verdi. Vali Kıraç, "Köy halkına da buradan müjdeyi vermek istiyorum, önümüzdeki yıl bu sorun çözülecek. O tabloyu önümüzdeki yıl öğrencilerimiz yaşamayacaktır" dedi.

İhlas Haber Ajansı'nın dün servis ettiği Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesi Atalar köyünde eğitim gören miniklerin eğitim zorluğu haberinin ardından Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç açıklamada bulundu. Öğrencilerin okula gidişlerindeki zorlukları izlediğini aktaran Vali Kıraç, çocukların uzun zamandan beri bu sıkıntıyı çektiklerini dile getirerek, okul sorunun önümüzdeki yıl çözüleceğini ifade etti. Vali Kıraç, "Diyarbakır'da 2013 yılında başlayan 2014 yılında devam edecek 188 okul, 2 bin 314 derslikli yatırım programımız var. Diyarbakır'daki eğitim mevcudu ele alındığında bu yatırımları da bitirdiğimizde Türkiye'de eğitimin rahat yapılan illerden biri olacaktır. Diyarbakır'da şuan 450 bin öğrenci, 16 bin 500 öğretmen mevcut. Atalar köyündeki öğrencilerin dramını gündeme getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerin dramını gördük, bu tablo hiç hoş değil. Okul 1975 yılından beri kurulmuş. Yeni okul yapımında arsa temin edilemediği için bu sorun bugünlere kalmış. Diyarbakır Valiliği olarak Milli Eğitim Bakanlığı programı çerçevesinde, bu sorunu bir insanlık dramı olarak gördüğümüz için hassasiyetle durduk. Yeni okulun yapımı için arsa temin edilerek, yatırım programına alındı. Ödeneği de hazır durumda. 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle ihalesi yapılarak, çocukların yeni okullarını gidecek noktaya getireceğiz. 8 derslikli bir okulu planlıyoruz. Köy halkına da buradan müjdeyi vermek istiyorum, önümüzdeki yıl bu sorun çözülecek. O tabloyu önümüzdeki yıl öğrencilerimiz yaşamayacaktır" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç İhlas Haber Ajansı Cahit Kıraç Çüngüş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title