Haberler

Sivas Valisi Kemelek'in Adı Okulda Yaşatılacak

Güncelleme:

Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 5 ay önce hayatını kaybeden Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in isminin, kentte yapımına başlanılan ilkokula verileceği bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mevlana Mahallesi Kumlu Tarla mevkisinde Vali Zübeyir Kemelek'in isminin verileceği ilkokulun yapımına başlanıldı. Nisan ayında ihalesi yapılan 24 derslikli okulda gelecek yıl eğitime başlanması planlanıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Genel Meclisi'nde merhum vali Zübeyir Kemelek'in adına okul yapılması kararı alınmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, "Bu önergeyi veren siyasi parti grup başkan vekillerine teşekkür ediyorum. Verilen karar Sivas halkının sayın Valimize göstermiş olduğu vefanın örneğidir" ifadesini kullandı.

Önergenin İl Genel Meclisi'nde kabul edildiğini ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan isim seçme komisyonunun onayıyla resmileştirildiğini aktaran Ayhan, "Merhum Valimiz, Mevlana İlkokulu projesini yakından takip etmişti. Hatta Sayın Valimiz Kemelek, okulun Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yapılması için talimat vermişti" açıklamasında bulundu.

Sivas Valisi Alim Barut'un okul inşaatında incelemede bulunduğunu belirten Ayhan, şunları kaydetti:

"Merhum Valimizin adına yakışır bir şekilde okul inşa edilmesi için Sayın Valimiz Alim Barut da konuyu yakından takip etmektedir. Emir ve talimatları doğrultusunda da okul inşaatı devam edecektir. Yüklenici firma yetkilileri çalışmalarına başlamış olup, bu yaz işin büyük kısmının bitirilmesi planlanmaktadır. Uzun süredir bölgeye yapılması planlanan ve bölgenin ihtiyacını giderecek olan okulla mahalle halkı da çocuklarını tam donanımlı bir okula göndermenin mutluluğunu yaşayacaktır. Bu vesileyle merhum Valimize tekrar Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyorum." - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Zübeyir Kemelek Salih Ayhan Kumlu Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title