Haberler

Vali Kemal Önal ve Ailesi Mernis'e Kayıt Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu Ankara Bölge Müdürü Metin Kabalcı ve 2 Uzman, Bugün Valilik Konağına Gelerek Ankara Valisi Kemal Önal ve Ailesini Mernis'e Kaydetti. Sistemin İkinci Aşaması Olan Eşleştirme Alan Uygulaması Böylece Önal Ailesinde Tamamlanmış Oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Ankara Bölge Müdürü Metin Kabalcı ve 2 uzman, bugün Valilik Konağına gelerek Vali Kemal Önal ve ailesini MERNİS'e kaydetti.

Metin Kabalcı ve 2 uzmanın birlikte gerçekleştireceği kayıt tanıtımı için Valilik Konağı'na basın da davet edildi. Uzman Mehtap İpek Dedeoğlu, Önal'a, hanede kimlerin yaşadığı, eğitim ve gelir düzeylerini sorarak, Önal'ın TC Kimlik Numarası ve kimlik bilgileri ile birlikte Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Hane Halkı Bilgi Formu'na kaydetti.

Formu imzalayan Önal'a bu imzayı atan kişinin tüm sorumluluğu üstlendiği bilgisi de verildi.

Kimliğinde TC kimlik numarası olmayan kişilerin anne-baba vs. bilgilerinin alınarak bu işlemin her şeye rağmen gerçekleştirildiği ifade edildi.

İmza işleminden sonra basına açıklama yapan Vali Önal, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin medeni her ülkede yapıldığını, geç de olsa Türkiye'de yapılıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Bilgilerin sağlıklı şekilde kayda geçirilip ve düzenli olarak güncellenmesinin vatandaşların yaşamını kolaylaştıracağına değinen Önal, bu sistemle kamu dairesine başvuruda bulunan herkesin bilgilerine kolayca erişilebileceğini, vatandaşların kendilerini daha güvende hissedeceklerini anlattı.

Bir gazetecinin "Geçtiğimiz günlerde bir öğretmenin tayini kendi isteği dışında yapıldı. Bu sistemin kişi hakkında her türlü bilgiyi içermesi sizce doğru mu" sorusu üzerine Önal, her sistemde aksamalar olabileceğini ancak, sistemi bütünüyle sorgulamak yerine aksamaların nereden kaynaklandığını bulmak gerektiğini dile getirdi.

Önal, oğlu, damadı, kızı ve iki torunundan oluşan ailesinin kaydının ardından, hanenin kaydının yapıldığına dair, adresin de yazılı olduğu bir kağıt, giriş kapısına asıldı.

31 MİLYONU AŞKIN KAYIT TAMAMLANDI

Edinilen bilgiye göre, Türkiye genelinde 31 milyonu aşkın adres kayıt altına alınarak, Ulusal Adres Veri Tabanı'na (UAVT) işlendi. Ankara genelinde ise UAVT yapılan kayıt sayısı 2.2 milyona ulaştı. Bugün itibariyle girilen ve güncellenen adres kaydı sayısında Ankara ili tüm iller arasında il sırada yer alıyor. Ülke çapında 31 milyonu aşkın kaydın yüzde 7'si Ankara'da girildi.

Ankara genelinde 1.7 milyon konut, 228 bin özel işyeri mevcut. Konut sayısının en çok olduğu 3 ilçe ise sırasıyla Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle. Numaralama çalışmalarının neticesinde, değişen mahalle, cadde sokak isimleri, ile kapı numaralarının "Adrese ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik" çerçevesinde ilgili idarelerce levhalama çalışmaları da yapılıyor.

Sistemin ikinci aşaması olan eşleştirme alan uygulamasına Ankara'da 1000 kişilik anketör ordusuyla devam ediliyor. Anketörler kayıt için öncelikle hanelerden randevu talep ediyor. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title